Javi Bujanovačkim: Opština sledeće nedelje kreće sa uklanjanjem divljih deponija

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. mart 2024. – Na starom putu za Levosoje kod dva mosta, opet je nastala prava deponija, o čemu svedoče fotografije naših čitalaca preko aplikacije Javi Bujanovačkim. Načelnica Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović kaže za Bujanovačke da će u toku naredne nedelje biti gotov ugovor za čišćenje divljih deponija i da će tada krenuti sa radom na terenu.

Čitaoci našeg portala javili su nam se preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“ i poslali fotografije na kojima se vidi gomila smeća, počev od plastike, građevinskog otpada, delova nameštaja, granja, pa sve do različitih vrsta ambalaža odmah pored puta u blizini Moarve.

Najpre smo se obratili načelniku Službe za inspekcijske poslove Metinu Ramiziju koji nam je rekao da je ta deponija već evidentirana, kao i da je razgovarao sa Fazilom Azemović i da su dogovorili da se ubrzo krene sa čišćenjem.

Mi smo kao inspekcija tu deponiju evidentirali, trebalo bi ubrzo da se krene sa čišćenjem, a naši radnici svakodnevno obilaze teren i kažnjavaju one koje uhvate da bacaju smeće na mestima koja nisu predviđena za to – objasnjava Ramizi

Azemovićeva nam je potvrdila Ramizijeve navode.

U toku naredne nedelje dobijamo ugovor za čišćenje divljih deponija i sa načelnikom Ramizijem počinjemo da radimo. Postupak javne nabavke je u toku – kaže Fazila Azemović

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *