Sastanak o grupama za albansku decu u bujanovačkom vrtiću: Tražićemo dve prostorije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. mart 2024. (foto KT) – Po zahtevu albanskih političara u Bujanovcu za otvaranjem novih grupa u vrtiću “Naša radost” za decu iz albanske zajednice u ponedeljak je održan sastanak na kojem je utvrđeno da kratkoročno rešenje budu dve dodatne grupe. Međutim, u objektu vrtića nema mesta, pa će komisija koju čine predstavnici Opštine i vrtića imati zadatak da pronađe odgovarajući prostor.

-Za nove grupe su potrebne prostorije od oko 40 kvadrata i juče je dogovoreno da komisija nađe adekvatan prostor. Što se nas tiče, angažovanje po tom pitanju može da počne odmah – rekao je u utorak našem portalu direktor Predškolske ustanove “Naša radost” Milovan Aleksić, jedan od učesnika sastanka.

Dve dodatne grupe su kratkoročno rešenje, a proširenja ili adaptacije postojećeg objekta ili čak izgradnja potpuno novog objekta je predlog za dugoročno rešenje.

Sastanak, po zahtevu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Nevzada Lutfijua, organizovalo je Koordinaciono telo za jug Srbije, koje je predstavljao direktor službe Nenad Mitrović.

O novim albanskim grupama u vrtiću razgovor 18. marta

Ispred Opštine, kao osnivača predškolske ustanove, sastanku su prisustvovali predsednik opštine Nagip Arifi i predsednik skupštine Enver Ramadani, a Školsku upravu Leskovac Marina Ilić

Mitrović je naglasio da će Služba Koordinacionog tela pružiti svu logističku podršku i nastojati da, na sve načine, doprinese postizanju rezultata po ovom pitanju.

“Sastanak je bio vrlo konstruktivan, uz jasno definisanje mogućnosti za obezbeđivanje uslova za otvaranje novih grupa na albanskom jeziku i svu decu koja su na listi čekanja”, navode iz KT.

Kako je saopšteno, sa kratkoročnim i dugoročnim načinom rešavanja ovog pitanja složili su se svi koji su prisustvovali sastanku,

Na listi čekanja za upis u vrtić je veliki broj dece, ne samo albanske, pa je iz ustanove ranije najavljeno da će se zbog toga upis dece od sada vršiti putem konkursa.

Bujanovački vrtić po prvi put otvara konkurs za upis dece

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *