Albanska opozicija: Kakva vlast u Bujanovcu takvo i komunalno preduzeće – katastrofa

Piše: N. Stevanović

Arber Pajaziti

Bujanovac, 27. mart 2024. Arber Pajaziti, šef bujanovačkog odbora opozicione Alternative za promene, ocenio je da je katastrofalno stanje u Javnom preduzeću “Komunalac” ogledalo lokalne vlasti. O tome kako funkcioniše odlazeća vlast u Opštini Bujanovac, održava se kroz katastrofalno stanje Komunalca, kaže Pajaziti.

-Partijsko zapošljavanje, nepotizam, korupcija, hijerarhijska disfunkcija, a ne profesionalizam, neki su od elemenata koji karakterišu ovo preduzeće koje je na ivici potpunog bankrota – naveo je u utorak Pajaziti u svojoj objavi.

Bujanovačke su nedavno pisale da je račun komunalnog preduzeće u blokadi, a da se radnicima duguju plate.

Komunalac u blokadi, firma duguje zaposlenima plate i doprinose

-Na priključenje na vodovodnu mrežu građani čekaju mesecima, dok se oni koji plaćaju u kafićima vikendom priključuju na crno. Dužnicima, bliskim vlasti otpisuju se dugovi, a siromašnima i oni koji se ne pokoravaju, šalju se sudski izvršitelji (reketaši). Radnicima se ne daju plate, a kupuju se kontejneri i šalju članovima partija za kampanju – naglašava Pajaziti.

Po njegovim rečima, u upravi preduzeća zaposleno je 35 radnika, u zgradi od oko 200 kvadrata, “a pored  ukupno 180 radnika, smeće je svuda po gradu”.

-Bliži se kraj ovom haosu, Bujanovac će ovog leta biti oslobođen od korumpiranih i propalih političara – zaključio je on.

Komunalac od 2020. godine vodi Ruždi Halili, kadar Demokratske partije Nagipa Arifija, predsednika opštine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *