Mitrović: Šta će nama pokret „MI – glas iz naroda“, neka Mekica javno kaže ko je išao u Beograd

Bujanovac, 27. mart 2024. Bujanovački naprednjaci nemaju nikakve veze sa preuzimanjem pokreta „Mi – glas iz naroda“ od Gorana Kostića Mekice, naglasio je šef SNS u Bujanovcu Nenad Mitrović u odgovoru na Kostićeve optužbe. Mitrović je pozvao Kostića da kaže javnosti koji je to odbornik tajno išao na sastanak u Beograd radi preuzimanja pokreta.

-Ja ne znam ko je išao u Beograd, svako ima pravo da ide gde god hoće, bilo bi dobro da nam Kostić kaže ko je taj koji je išao. S obzirom na to da neki odbornici više nisu u SNS i to su nam jasno poručili, odnosno javili da ne vide više sebe tu, tako da mogu dalje da se angažuju kroz neku drugu političku opciju ili da se uopšte ne angažuju i ja ne vidim ništa sporno u tome – rekao je Mitrović, naglasivši da naprednjaci sigurno nemaju niakve veze sa preuzimanjem pokreta.

Mekica: Naprednjaci žele da od mene preuzmu pokret Mi – glas iz naroda

Na pitanje koji su to odbornici koji više nisu članovi SNS, Mitrović kaže da se radi o Aleksandru Dimitrijeviću.

-Mene je moj potpredsednik Milovan Aleksić obavesto da ga je Dimitrijević zvao telefonom i  rekao mu da više sebe ne vidi u SNS. To je legitimno pravo svakog čoveka. Ja se sa Dimitrijevićem nisam video i on to meni nije rekao, ali sam tako obavešten i želim mu sretan put i mnogo uspeha u daljem radu. Ne znam da li je on taj koga pominje Kostić ili neko drugi, to bi trebalo Kostić da kaže – kaže Mitrović.

Naglasio je da navodi Kostića o popularnosti i podršci koju SNS ima u Bujanovcu nisu tačni.

-Taj pokret koji Kostić predstavlja je u Bujanovcu na prošlim parlamentarnim izborima, osvojio 380 glasova, a SNS 5.000 glasova. U međuvremenu, došlo je do rascepa u tom pokretu. Kad  tako razjedinjen pokret ide na lokalne izbore, a predvodi ga Goran Kostić Mekica, mislim da ni 38 glasova neće dobiti. Zašto bi se neko sa 5.000 glasova bavio nekim ko ima 380, tako da njegovi navodi ne stoje, jer se mi time ne bavimo – naglasio je Mitrović.

Odgovorio je i na Kostićeve navode da je namera napredjaka da sa pojedinim grupama građana koje će učestvovati na izbore „odvuku glasove opozicije“.

-Kako možemo da smanjimo šansu opozicije, ako su oni toliko popularni.  To je malo kontradiktorno. Građani sami odlučuju za koga će glasati, oni sami znaju i prepoznaju koju će politiku da podrže i to će nam biti jasno na dan izbora – kaže on.

Negirao je i  navode da SNS ništa nije uradila za selo Lopardince i da nije dovršila izgradnju puta.

-U prošloj godini je 950 metara puta je asfaltirano u tom selu i meštani znaju ko je pomogao. To je finansirala Vlada Republike Srbije, a Koordinaciono telo je aktivno učestvovalo u tome i da nije bilo ovakve politike predsednika Vučića i cele Vlade, postavlja se pitanje da li bi Goran Kostić Mekica doneo svojim meštanima bilo koji infrastrukturni projekat. Očigledno se on bavi praznim pričama i ima zadatak da pravi zabunu kod svojih meštana, ali neka ga oni pitaju šta je uradio za svoje selo – kaže Mitrović.

Dodao je da su nakon izrade projektno – tehničke dokumentacije za 950 metara puta, iz sela naknadno tražili da se asfaltira još 150 metara što nije urađeno, jer nije ni bilo u projektu.

-Ove godine imamo u planu rekonstrukciju nisko naponske mreže u selu Lopardince, tako da će i ove godine tamo da se radi, a prioritete određuje neko drugi, a ne Mekica – poručio je Mitrović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *