Mekica: Naprednjaci žele da od mene preuzmu pokret Mi – glas iz naroda

Bujanovac, 27. mart 2024. Bujanovački naprednjaci žele da preuzmu pokret „MI – glas iz naroda“, tvrdi Goran Kostić Mekica, neformalni šef ovog pokreta u Bujanovcu. Kostić kaže da ima pouzdane informacije o ovoj “tajnoj operaciji”

-Jedan od odbornika SNS u Bujanovcu išao je na razgovor u Beograd da preuzme pokret „MI – glas iz naroda dr Branimir Nestorović“, a razlog je velika popularnost ovog pokreta kod nas. Pored toga, jedan funkcioner iz Bujanovačke Banje išao je na razgovor sa koordinatorom pokreta u Vranju – kaže Kostić.

Po njegovim rečima, naprednjaci su uvideli da na predstojećim lokalnim izborima nemaju naročite izglede i žele da preuzmu pokret dr Branimira Nestorovića.

Pored naprednjaka, Kostić tvrdi da su u zakulisne radnje oko preotimanja pokreta umešani i predstavnici grupa građana u Bujanovcu, koje će takođe učestvovati na izborima.

-Predstavnik jedne grupe građana koja će u Bujanovcu izaći na predstojeće izbore zvao me je posle razjedinjenja pokreta „MI – glas iz naroda“ da me pita kome ću da se priklonim, na šta sam odgovorio da sam zatečen i da nisam razmišljao o tome. Taj Bujanovčanin mi je savetovao da bi trebalo da idem uz Pavlovića, govoreći mi sve najgore o dr Nestoroviću – kaže Kostić.

Kostić sumnja da postoji dogovor pojedinaca iz SNS i dve grupe građana.

-To što su grupe građana imale sastanke sa vladajućom koalicijom dokazuje da su imali neku vrstu dogovora. Zbog čega će grupe građana izaći samostalno na izbore, ja mislim sa ciljem da odvuku opozicione glasače, ali neće im uspeti – ističe Kostić.

Kostićeva računica vezano za predstojeće izbore u Bujanovcu izgleda ovako:

-Pošto znamo da u Bujanovcu izlazi oko 2.500 glasača, a prva tri mesta su sve kandidati iz Bujanovca, nek se oni nadmeću za te glasače, a u selima gde ima oko 4.500 glasača mogu samo da dođu i da se slikaju– kaže Kostić.

Pored ovoga, Kostić poručuje naprednjacima da nisu dobrodošli u selo Lopardince.

-Naprednjaci ne mogu da koriste školu za političke tribine, jer nisu dozvolili drugim strankama da je koriste u te svrhe i sve što su obećali sve su lagali. Put nisu završili, a obećali su da će u martu asfaltirati 150 metara i postaviti bankine – dodaje Kostić, koji je i predsednik Mesne zajednice Lopardince.

On je bio kandidat za poslanika Nestorovićevog pokreta na izborima u decembru. Na lokalne izbore izlazi u okviru opozicionog bloka, o kojem su Bujanovačke pisale.

Srpska opozicija se ujedinila za izbore u Bujanovcu

Na izbore ide i koalicija oko SNS, grupa građana koju predvodi dr Dejan Stojanović, kao i grupa građana na čelu sa Nenadom Tasićem i Goranom Taškovićem.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *