„Svetosavci“ ne staju, u nedelju humanitarni turnir u malom fudbalu

Bujanovac, 27. mart 2024. (foto arhiva) – Učenici i profesori Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu nastavljaju svoju humanitarnu misiju „Mi to možemo“. Oni će u nedelju (31. mart) organizovati humanitarni turnir u malom fudbalu sa kojeg će sav prihod biti usmeren u humanitarne svrhe. U organizaciji turnira pomaže im fudbalski trener Miloš Dimitrijević Baksi.

-Turnir će se igrati su sportskoj hali „Mladost“, od 10 do 15 časova. Minimalna kotizacija po ekipi iznosi 6.000 dinara, naravno može da se plati i više. Do sada se prijavilo desetak ekipa, a svi koji žele da učestvuju mogu se prijavljivati sve do nedelje, odnosno do početka samog turnira. Važno je napomenuti da ovaj turnir nije takmičarski, već humanitarni, tako da neće biti nagrada i prvog, drugog ili trećem mesta – kaže Dimitrijević.

Cilj održavanja turnira je, dodaje, da se kroz sport i zdrav način života pokaže humanost, koju Bujanovčani nesumnjivo imaju u sebi.

-Kontaktirao sam sve firme i državne institucije i pozvao ih da učestvuju. Radnici Duvanske industrije Bujanovac, policije, Elektrodistribucije, Hebe, zatim vatrogasci, ljudi iz prosvete…svi su prijavili ekipe, neki čak i po dve. Iako je kotizacija 6.000 dinara po ekipi, svaka firma koja želi može da uplati i više – dodaje on.

Zainteresovani za učešće na humanitarnom turniru u malom fudbalu mogu se javiti Dimitrijeviću na broj 063/175 80 76.

„Svetosavci“ su pod sloganom „Mi to možemo“ već  organizovali humanitarni koncert i žurku, sakupivši tako pozamašnu sumu novca.

Svetosavci: Hvala Klenike, na humanitarnoj žurci sakupljeno gotovo 260.000




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *