Oni su budućnost Bujanovca

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. mart 2024. – Dunja Mitić, učenica trećeg razreda i Anastasija Aleksić, Emilija Isenović i Mila Mitić, učenice četvrtog razreda Srednje stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu promovisale su svoje talente pred punom salom Ekonomskog fakulteta. Pored njih, Despot Veljković i Dimitrije Ilić, učenici trećeg razreda, pokazali su svoje kulinarsko umeće.

Specijalan gost na javnom času održanom u petak bio je učenik šestog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ Mateja Trajković, najtalentovaniji mladi gitarista Bujanovca, koji je na samom početku odsvirao jednu klasičnu kompoziciju.

Dunja Mitić se prva predstavila prisutnima, govoreći o svojim uspesima na takmičenjima, o osvojenom prvom mestu na republičkom takmičenju iz sociologije i tome šta to znači za nju i školu, kao i o svojim mnogobrojnim vannastavnim aktivnostima. Recitovala je Molitvu Svetom Savi kojom je osvojila prvo mesto na Danu škole.

Dunja iz Svetog Save najbolja u Srbiji, prva na republičkom iz sociologije

Anastasija Aleksić i Emilija Isenović pokazale su svoje muzičko umeće i otpevale jednu duetsku i po jednu solo kompoziciju, koje su pozdravljene gromoglasnim aplauzom.

Svoj pesnički talenat pokazala je Mila Mitić, recitujući pesmu „Most ljubavi“ koju je sama napisala, inspirasana pričom o vranjskom belom mostu i ljubavi između Ajše i Stojana. Mila je govorila i o svojim sportskim uspesima koje je ostvarila i ostvaruje u rukometnom klubu.

Mateja iz Bujanovca prvi na Medijana Guitar Fest u Nišu

Despot Veljković i Dimitrije Ilić, učenici trećeg razreda smera kuvar – konobar, pripremili su posluženje za sve prisutne, otkrivajući na taj način samo deo onoga što su naučili u školi.

Ovi mladi i talentovani ljudi, ponos škole i grada Bujanovca, pokazali su da je znanje moć, da se upornost i požrtvovanje isplate, kao i to da se sve može postići uz dobru organizaciju i ogromnu podršku nastavnika, koju u SŠ „Sveti Sava“ nesumnjivo imaju.

Organizatori javnog časa su nastavnik srpskog jezika Aleksandar Nikolić i nastavnik sociologije Petar Manasijević.




One thought on “Oni su budućnost Bujanovca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *