Od male Danke ni traga ni glasa već osmi dan

Bujanovac, 2. april 2024. Za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, traga se već osmi dan. Policija od jutros pretražuje kuće i stanove u Banjskom Polju. Istraga je proširena na teritoriju cele zemlje. U istragu se uključila i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. MUP Crne Gore apeluje na građane da obaveste Interpol ako imaju podatke o Danki.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, kazala je za RTS Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Četvrti dan potrage za dvogodišnjom Dankom: Specijalistički timovi na terenu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je u ponedeljak da je u toku potraga za nestalom devočicom Dankom Ilić (2) iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici o tome obaveste kancelariju Interpola u Pogdorici, prenosi N1.

Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahtove, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu poternicu. Srbin koji živi i radi u Beču snimio je dve žene na ulici glavnog grada Austrije pored kojih se igra devojčica koja liči na dvogodišnju Danku Ilić, nestalu u okolini Bora. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju.

Devojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Devojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.

Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

Majorka policije Bojana Otović Pjanović kazala je da je istraga o nestanku dvogodišnje Danke Ilić dinamična, opsežna i da se rade provere svih mogućih činjenica i lica. Ona je dodala da su svi osumnjičeni, ali da ne želi da licitira na bilo koga.

„Svako moguće lice koje se nalazilo na mestu događaja ili u blizini se proverava. Ne bih mogla da kažem šta se to proverava“, poručila je Otović Pjanović za RTS.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *