Sud u Bujanovcu sutra dobija predsednika, u konkurenciji triling dama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. april 2024. Ko će biti predsednik Osnovnog suda u  Bujanovcu biće odlučeno u četvrtak na sednici Visokog saveta sudstva (VSS). U konkurenciji su tri kandidatkinje – Bujanovčanka Dragana Nakić i  Vranjanke Jelena Petričević Mladenović i Tatjana Mihajlović Jovanović.

Bujanovčanka Dragana Nakić i  Vranjanke Jelena Petričević Mladenović i Tatjana Mihajlović Jovanović

U postupku konkursa otvorenog još 15. septembra prošle godine sve tri kandidatkinje su dobile ocenu 5 što znači da „izuzetno uspešno obavljaju sudijsku funkciju“.

Bujanovčanka i dve Vranjanke u trci za predsednika Osnovnog suda u Bujanovcu

Petričević Mladenović je sudija bujanovačkog suda, a od odlaska Stanke Krstić u penziju maja prošle godine na čelu je suda kao vršilac funkcije predsednika.

Dragana Nakić je sudija Osnovnog suda od juna 2021. godine a tamo radi od 2007.

Treća kandidatkinja Tatjana Mihajlović Jovanović je konkurisla je i za mesto predsednika Višeg suda u Vranju, gde trenutno radi. Pre više godina bila je sudija i u Bujanovcu.

Da se građani Bujanovca pitaju, sudeći prema komentarima na našoj FB stranici, nova predsednica Osnovnog suda bila bi njihova sugrađanka Dragana Nakić, o čemu je naš  portal pisao.

Čitaoci Bujanovačkih: Treba nam Bujanovčanka na čelu suda

 

VSS će sutra odlučiti i ko će voditi Viši sud u Vranju. Kandidati za tu poziciju su i Milena Stojević, Vesna Stevanović i Dragana Ilić Marković.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *