Video snimak iz gradskog parka ogorčio Bujanovčane: Deponija, pustinja, horor film, nadležni sram vas bilo

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 3. april 2024. -Umesto da bude oaza mira, mesto za šetnju i opuštanje, kao što je to slučaj u normalnim gradovima, gradski park u Bujanovcu izgleda kao pravo smetlište, idealna kulisa za filmove strave, vidi se na video snimku koji smo objavili na našoj Fejsbuk stranici. Jednom rečju, divlja deponija u sred gradskog jezgra. Smeće po stazama i zelenim površinama koje nisu okošene, kese, plastične flaše, kartonske kutije, prepuni kontejneri u okolnim ulicama, a kante nigde na viduku, Da zlo bude veće, u parku se nalazi i vrtić pa kroz ovu zarazu svakodnevno prolaze i deca. Građani Bujanovca s pravom su ogorčeni zbog ovakvih slika, a jedan od njih u komentaru ukazuje da u parku nema nikakvog izvora pijaće vode, česme ili, daleko bilo, fontane. Ono što Bujanovačke mogu, zajedno sa građanima, da poruče nadležnima ne samo zbog gradskog parka, već i celokupne ekološke situacije u Bujanovcu je: Sram vas bilo!

Pored parka je vrtić

Novim klupama, klackalicama, toboganima i ostalom mobilijaru za igralište građani se više i ne nadaju, ali očekuju od nadležnih da bar očiste park od smeća i pokose travnjake, što se, čini se, ne dešava redovno.

Kontejneri sa obe strane parka, konstantno su prepunjeni, pa i najmanji vetar nanosi smeće u „gradska pluća“. Ako nije vetar, onda su napušteni psi ti koji su zaduženi za „dekoraciju“.

Rekonstrukcija parka: Za lipe i platane Opština plaća 50.000 po sadnici

Video klip koji smo objavili na našoj Fejsbuk stranici, u kome se vidi kolika količina smeća se nalazi duž staza, kapije vrtića i travnatih površina, izazvao je gnev kod naših sugrađana.

Koji je problem da ne možemo da čuvamo javnu površinu od nas samih… Bujanovac je postao pustinja… Nije ni čudo kad nema nijedne kante za smeće u parku… Postave se kamere pa se lepo kazni svako ko zagađuje gradsku i javnu površinu…Sramota me je kad prođem pored kontejnera kod parka… – glase pojedini komentari

Sramota Bujanovčani, takvo li vam je i u kuću?“, piše čitateljka.

„Pa očistite a ne samo da snimate“, savetuje nas jedan čitalac.

„Potrebna su dva stalna radnika, minimalno 16 sati dnevno, da bude čisto“, smatra komentator.

„Mene je sramota kad dodjem kod mojih, i prodjem pored onog kontejnera kod parka. Čista zaraza“, iskrena je čitateljka.

Podsetimo, projekat rekonstrukcije gradskog parka u Bujanovcu, koji je podrazumevao uređivanje i ozelenjivanje, a za koji je opština od Ministartsva za zaštitu životne sredine dobila 2,5 miliona dinara, završen je u januaru.

Za svaki platan i lipu zasađenu u bujanovačkom parku krajem prošle godine Opština je izdvojila po 50.000 dinara, a za bagrem 39.500 dinara. U rekonstrukciji parka zasađene su 32 sadnice (16 lipa, 11 bagrem, 5 platan) što znači da je za novo drveće otišlo 1,6 miliona dinara sa porezom, odnosno 13.600 evra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *