„Branko Radičević“ još uvek bez tehničkog prijema, bez odgovora zašto se i dalje čeka

Bujanovac, 4. april 2024. – Kada će Osnovna škola „Branko Radičević“ u Bujanovcu, koja je u procesu rekonstrukcije već više od dve godine, dobiti upotrebnu dozvolu još uvek nije poznato. Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović nije želela da nam usmeno odgovori zašto se čeka, već je tražila da joj pošaljemo mejl. Njen odgovor ćemo objaviti kada nam bude odgovorila. Podsećamo da su nadležni u opštini avgusta prošle godine za naš portal potvdili da je rok za završetak radova januar 2024, a da su početkom ove godine obećali da će đaci drugo polugođe započeti u svojoj školi umesto u „Sezai Suroi“, gde pohađaju nastavu od 2022.

Ni direktorka škole Gordana Zlatković nema još uvek nikakve informacije:

Još uvek neman nikakvu informaciju, čekamo da škola dobije upotrebnu dozvolu, a kada će to biti zaista ne znam – kaže direktorka Zlatković

„Sitni“ nedostaci na tek rekonstruisanoj školi „B. Radičević“ odložili povratak đaka

Za detaljnije informacije obratili smo se načelnici opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazili Azemović, koja nije želela usmeno da nam odgovori, pa smo joj poslali mejl sa pitanjima:

Dokle se stiglo sa rekonstrukcijom sportskih terena?

-Da li je rekonstrukcija u potpunosti završena i da li su otklonjeni svi nedostaci koje je pominjala ranije?

-Kada će komisija izaći na teren i kada će škola dobiti upotrebnu dozvolu?

Odgovor ćemo, kako je navila, dobiti u roku od dan, dva.

U Opštini su februara za Bujanovačke rekli da su nedostaci koje je komisija u postupku tehničkog prijema uočila praktično kozmetičke prirode, ali da svakako moraju biti otklonjeni da bi objekat dobio upotrebnu dozvolu.

Dakle, ne radi se o strukturnim nedostacima, nečem krupnom, ali svakako sve mora da bude u potpunom redu i kako je predviđeno projektom. Izvođač radova u najveće radi na otklanjanju svih nedostataka, a kada bude završio izvestiće komisiju koja ponovo izlazi na lice mesta u kontrolu. Ako se tada utvrdi da je sve urađeno po projektu dobija se upotrebna dozola i objekat može da se koristi – rekao je februara naš sagovornik iz Opštine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *