„Sitni“ nedostaci na tek rekonstruisanoj školi „B. Radičević“ odložili povratak đaka

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. februar 2024. Zgrada Osnovne škole „Branko Radičević“ još uvek nije dobila upotrebnu dozvolu posle dvogodišnje rekonstrukcije, potvrđeno je u sredu Bujanovačkim i u Opštini i u upravi škole. Kako saznajemo, u toku je otklanjanje nedostataka koje je uočila komisija zadužena za kontrolu izvršenih radova. Kada će se đaci vratiti u školu nije poznato.

U opštinskom Odeljenju za investicije i razvoj kažu da su nedostaci koje je komisija u postupku tehničkog prijema uočila praktično kozmetičke prirode, ali da svakako moraju biti otklonjeni da bi objekat dobio upotrebnu dozvolu.

Pao plafon u tek renoviranoj školi „B. Radičević“ u Bujanovcu (foto)

-Dakle, ne radi se o strukturnim nedostacima, nečem krupnom, ali svakako sve mora da bude u potpunom redu i kako je predviđeno projektom. Izvođač radova u najveće radi na otklanjanju svih nedostataka, a kada bude završio izvestiće komisiju koja ponovo izlazi na lice mesta u kontrolu. Ako se tada utvrdi da je sve urađeno po projektu dobija se upotrebna dozola i objekat može da se koristi – kaže naš sagovornik iz Opštine.

Na pitanje kada se to može očekivati dobili smo odgovor da je „bolje ne licitirati sa datumima“.

A to ne bi bio prvi put. Podsetimo, iz Opštine su povratak „Brankovaca“ u  školu najavljivali i za početak drugog polugođa, a potom i za prvi dan posle Sretenjskog raspusta.

Roditelji „Brankovaca“ ogorčeni zbog odlaganja rokova za povratak dece u školu

Da novog roka određenog za povratak nema Bujanovačkim je potvrdila i v.d. direktorka škole Gordana Zlatković.

-Nadležni rade svoj posao i čekamo da se apsolutno sve dovede u red. U komunikaciji smo sa Opštinom, ali nemamo tačan datum kada bi sve moglo da bude završeno – kaže direktorka.  

Prva faza rekonstrukcije škole počela je u januaru 2022. godine i završena je godinu dana kasnije, ali je povratak dece odložen, kako su saopštili tada iz Opštine, zbog problema sa grejanjem.

Na leto 2023. godine počela je druga faza rekonstrukcije koja je podrazumevala  parterno uređenje, novu fasadu škole i renoviranje fiskulturne sale, pa je povratak dece u školu ponovo odložen, zbog čega se roditelji protestovali.

Međutim, iz Opštine su tvrdili da rokovi nisu probijeni i da sve teče po planu, najavivši završetak radova januara 2024. godine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *