Posle pisanja Bujanovačkih tužilaštvo formiralo predmet o uzurpaciji Popove plaže

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. april 2024. Posle pisanja našeg portala o uzurpaciji Popove plaže na reci Pčinji, nedaleko od manastira Prohor Pčinjski, reagovalo je i tužilaštvo. Bujanovački javni tužilac Boban Nakić rekao je u petak našem portalu da je formiran predmet i da će sve okolnosti biti ispitane.

-Evidentna je reakcija javnosti po pitanju dešavanja na Popovoj plaži i mogu da kažem da smo mi formirali predmet, što znači da će u narednom periodu sve okolnosti biti ispitane. Tužilaštvo će, dakle, postupati po ovom pitanju – kaže Nakić, javni tužilac bujanovačkog odeljenja Osnovnog javnog tužilaštva Vranje.

Naš portal je u četvrtak pisao da je grupa građana iz Bujanovca ogorčena što je vlasnik jedne vikendice na omiljenom izletištu Bujanovčana, po njihovim rečima,   prisvojio i ogradio deo priobalja.

Vlasnik vikendice na Popovoj plaži pregradio put do Pčinje, grupa Bujanovčana ga optužuje za uzurpaciju (VIDEO)

Posle ovog teksta danas je reagovala i Eparhija vranjska, pod čijom nadležnošću je područje oko manastira. Da se radi o nelegalnom prisvajanju dela obale reke Pčinje potvrdio je Branimir Stojančić, rukovodilac Sektora ekonomsko-pravnih poslova zaštićenog Predela izuzetnih odlika Dolina Pčinje, kojim upravlja Eparhija.

-Čuvarska služba je utvrdila da su stubovi nelegalno postavljeni u okviru zaštićenog područja i mi smo na osnovu toga podneli prijavu 20. decembra 2023. godine Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, JP Srbija vode, VPC Morava u Nišu, jer su oni nadležni i njihovo je zemljište – rekao je Stojančić za naš portal.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *