Duvanska otpustila 34 radnika sa ugovorima na određeno

Bujanovac, 8. april 2024.- Duvanska idustrija Bujanovac (DIB) otpustila je 34 radnika koji su imali ugovore na određeno vreme, takozvane sezonce. Kako nam je rečeno u ovoj firmi koja je privatizovana 2017, ugovori sa njima su raskinuti „zbog smanjenog obima posla“ i ponovo će biti angažovani kada se za to stvore uslovi.

Ti ljudi su radili na određeno vreme, praktično kao sezonski radnici, a primljeni su zbog obima posla koji smo imali, odnosno angažovani su za period u kome nam je proizvodnja bila ubrzana. Sada se obim posla smanjio i oni više ne rade, ali ćemo ih angažovati kad budemo imali sledeću veću narudžbinu – kaže za Bujanovačke Nebojša Stošić, jedan od direktora i zakosnki zastupnika DIB-a

Niko od radnika koji više ne rade nije želeo da javno govori za naš portal, ali nezvanično saznajemo da su im ugovori bili na po 6 meseci, kao i da su im plate bile približne primanjima radnika koji su u ovoj fabrici zaposleni za stalno, odnosno da su iznosile približno 60.000 dinara.

Najviše žale za tim što je mnogima od njih nedostajalo nekoliko meseci da dobiju stalni posao.

DIB je 2017. zvanično kupila Sremska mlekara za 687.000 evra.

U Agenciji za privredne registre kao vlasnik (jedini član privrednog društva) DIB-a vodi se kompanija RA.B.Capital Group ltd registrovana na Kipru.

Ko je Rade Basta, novi vlasnik Duvanske: Kik-bokser, policajac, političar




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *