Veliko srce bujanovačke organizacije „Amaneti“ (FOTO & VIDEO)

Bujanovačke svim svojim čitaocima muslimanske veroispovesti žele da predstojeći praznik provedu u sreći i zdravlju!

Refik Memeti dobija zahvalnicu u Sandžaku

Bujanovac, 9. april 2024. – Humanost i dobročinstvo ne poznaju granice i ne dele ljude po verskoj ili nacionalnoj pripadnosti, ovim se geslom vodi Refik Memeti, predsednik Humanitarne organizacije „Amaneti“ iz Bujanovca. Njegovi saradnici i on ne staju tokom ramazanskog posta koji se za muslimanske vernike završava u sredu (10. april) proslavom velikog praznika, Ramazanskog Bajrama, jer su u proteklih mesec dana podelili na stotine humanitarnih paketa pod parolom „Da ni jedna sofra za Iftar ne bude prazna“.

Organizacija Amaneti pomaže Albance: Da ni jedna sofra ne bude prazna na Iftar

Bujanovačke su nedavno pisale o aktivnostima organizacije, što je bio povod da nas gospodin Memeti pozove i uputi javnu zahvalnost našem portalu.

Amaneti organizuju iftarske večere

 

Organizacija postoji od 2019, i za to vreme pomogli smo svima kojima je pomoć bila neophodna, bez obzira kojoj veri i naciji pripadaju. I ove godine delimo pakete sa životnim namirnicama, podelili smo preko 500. Nedavno smo obišli Sandžak, delili smo pakete u Novom Pazaru i Tutinu, kao i uvek svima kojima je potrebna pomoć, kaže Memeti za Bujanovačke

Ono što sa posebnim ponosom ističe je donacija Domu zdravlja Bujanovac u računarskoj opremi i štampačima.

Ono što bih takođe istakao je izgradnja 15 novih kuća za decu bez roditelja i siromašne porodice, kaže Memeti i dodaje da  u prikupljanju pomoći učestvuju Albanci sa juga Srbije ali i oni iz dijaspore

Pomoć za sve

Amaneti su u proteklih mesec dana obišli sve sredine u opštini Bujanovac, a često su organizovali i iftarske večere, ne samo za građane opštine Bujanovac već i migrante u trenutno nastanjene u centrima u Bujanovcu i Preševu.

Iftarske večere za migrante

Memeti, inače po obrazovanju pravnik koji u bujanovačkoj školi „Sezai Suroi“ radi kao profesor veronauke, najavljuje novu akciju drugog dana Bajrama, u četvrtak 11. aprila:

Amaneti poklonili Domu zdravlja kompjutere i štampače

Povodom praznika Amaneti će na trgu u Bujanovcu svim građanima deliti slatkiše, najavljuje Refik Memeti

;




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *