Žbevčani dve nedelje u mraku, niko ne popravlja uličnu rasvetu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 12. april 2024. (foto arhiva) – Gornja mahala u selu Žbevac kod Bujanovca više od dve nedelje je bez uličnog osvetljenja, javljaju meštani našem portalu preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“. Oni strahuju da će se neko od meštana, koji svakog jutra odlaze na posao, povrediti jer, kako kažu,  ne vidi se prst pred okom. Kretanje dodatno otežava neasfaltiran put. Obraćali su se nadležnima u opštini, ali sve je ostalo, kažu, samo na obećanjima.

-Već 16 dana nemamo ulično osvetljenje. Ostalo nam je jedino da preko vašeg portala pokušamo da apelujemo na nadležne, jer nama samo obećavaju i ništa se ne dešava. Neki od meštana su prošle nedelje išli kod načelnice Odeljenja za investicije i razvoj Fazile Azemović, koja je obećala brzo rešenje, ali do njega nije došlo – kaže naš sagovornik.

Žene koje svakog jutra odlaze na posao prinuđene su da traže pratnju do autobusa jer, osim što ih ugrožava mrkli mrak zbog nedodatka osvetljenja, opasnost im predstavljaju i napušteni psi koji se šetaju po tom mraku, kao i neasfaltiran put.

-Opštinski čelnici se oglušuju o naše zahteve i to je velika sramota. Nemamo put, a već 20 godina unazad nam obećavaju da ćemo ga dobiti. Sve je ostalo na obećanjima, iako je i predsednik opštine Nagip Arifi dolazio da vidi kakvo je stanje. Sad nemamo ni osvetljenje, pa dokle više? – pita se naš sagovornik.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *