JP ‘Srbija vode’ raskinulo ugovor sa vlasnikom vikendice koji je ogradio priobalje Pčinje (Video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 15. april 2024. Povodom ograđivanja dela Popove plaže na reci Pčinji od strane A. I. iz Vranja, o čemu su Bujanovačke prve alarmirale javnost, naš portal dobio je o ovom slučaju odgovor od JVP „Srbija vode“, odnosno VPC „Morava“ iz Niša, u kome se navodi da će ovo preduzeće „raskinuti ugovor sa zakupcem i predmetno zemljište neće biti predmet oglašavanja za davanje u zakup“.

Nakon prijave, stručne službe JVP Srbijavode su izašle na teren kako bi se utvrdilo činjenično stanje, pobijeni stubovi su izvađeni, tako da zemljište neće biti ograđeno“, navodi se u odgovoru koji smo dobili

Iz ovog JP dodaju da zemljište ubuduće neće biti predmet zakupa:

S obzirom da korišćenje vodnog zemljišta za poljoprivredu ne podrazumeva bilo kakvo podizanje ograde na zemlištu, a da je zakupac postupio suprotno zaključenom ugovoru, JVP Srbijavode će raskinuti ugovor sa zakupcem i predmetno zemljište neće biti predmet oglašavanja za davanje u zakup“, dodaje se

Popova plaža oslobođena, još jedna pobeda građana i Bujanovačkih (video)

Podsetimo, našem portalu se pre desetak dana javila grupa građana iz Bujanovca ogorčena što je vlasnik jedne vikendice na Popovoj plaži prisvojio i ogradio deo priobalja. Celokupna javnost je tada žestoko osudila ovaj postupak.

Nedugo potom reagovala je i Eparhija vranjska, pod čijom nadležnošću je područje oko manastira – Predeo izuzetnih odlike Dolina Pčinje – i potvrdila da se radi o nelegalnom prisvajanju dela obale reke. Tada se oglasilo i tužilaštvo u Bujanovcu, koje je formiralo predmet i najvilo da će ispitati sve okolnosti.

Samo pet dana nakon našeg pisanja o uzurpaciji dela Popove plaže na reci Pčinji kod manastira Prohor Pčinjski ograda je uklonjena i prostor je oslobođen.




One thought on “JP ‘Srbija vode’ raskinulo ugovor sa vlasnikom vikendice koji je ogradio priobalje Pčinje (Video)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *