Popova plaža oslobođena, još jedna pobeda građana i Bujanovačkih (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. april 2024. Samo pet dana posle pisanja Bujanovačkih o uzurpaciji dela Popove plaže na reci Pčinji kod manastira Prohor Pčinjski ograda je uklonjena i prostor je oslobođen, potvrđeno je u utorak ujutru našem portalu sa lica mesta.

Kako nam je rečeno preko Javi Bujanovačkim, vlasnik vikendice je najverovatnije u ponedeljak sklonio ogradu koju je, po tvrdnjama grupe Bujanovčana, bespravno postavio. Sada je pristup obali na ovom omiljenom izletištu omogućen svima, u šta se možete uveriti u videu na kraju teksta.

Naš portal je prošlog četvrtka pisao da je grupa građana iz Bujanovca ogorčena što je vlasnik jedne vikendice na Popovoj plaži, po njihovim rečima,   prisvojio i ogradio deo priobalja. Celokupna javnost žestoko je osudila ovaj postupak.

Vlasnik vikendice na Popovoj plaži pregradio put do Pčinje, grupa Bujanovčana ga optužuje za uzurpaciju (VIDEO)

Nedugo potom reagovala je i Eparhija vranjska, pod čijom nadležnošću je područje oko manastira. Da se radi o nelegalnom prisvajanju dela obale reke Pčinje potvrdio je Branimir Stojančić, rukovodilac Sektora ekonomsko-pravnih poslova zaštićenog Predela izuzetnih odlika Dolina Pčinje, kojim upravlja Eparhija.

Eparhija vranjska podnela prijavu protiv vlasnika vikendice koji je ogradio Pčinju kod Popove plaže

Povodom dešavanja na Popovoj plaži oglasilo se i tužilaštvo. Bujanovački tužilac Boban Nakić rekao je našem portalu u petak da je tužilaštvo formiralo predmet i da će se sve okolnosti o navodnoj uzurpaciji Popove plaže ispitati.

Posle pisanja Bujanovačkih tužilaštvo formiralo predmet o uzurpaciji Popove plaže




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *