Na konkurs za kupovinu seoske kuće nije se javio niko iz Bujanovca, ali još uvek nije kasno

Bujanovac, 17. april 2024. – Na konkurs za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koji je Ministarstvo za brigu o selu raspisalo krajem januara, do sada se nije javio niko iz opštine Bujanovca, potvrđeno je našem portalu u lokalnoj samoupravi. Zainteresovani još uvek mogu da se jave, jer će konkurs biti otvoren do utroška budžetskih sredstava koja ove godine iznose pola milijarde dinara, a najkasnije do 1. novembra ove godine.

Bujanovčani zainteresovani za kupovinu kuće na selu o konkursu se mogu informisati u kancelariji 314 u Opštinskoj upravi.

Na prošlom konkursu u opštini Bujanovac niko nije dobio novac, o čemu su Bujanovačke pisale. Tada su se javili jedna samohrana majka, samohrani otac i mladi bračni par iz Bujanovca. Međutim, iz različitih razloga, niko od njih nije prošao na konkursu.

Za Bujanovčane nema državne pomoći za kupovinu kuća na selu

Pravo učešća na javnom konkursu za kupovinu kuća imaju punoletni državljani Srbije, pojedinci, samohrani roditelji i parovi, mlađi od 45 godina. Podnosilac prijave samostalno pronalazi kuću sa okućnicom i obraća se lokalnoj samoupravi na čijoj teritoriji se kuća nalazi, a i ove godine davaće se najviše 1,2 miliona dinara za kupovinu jedne kuće.

Prethodne tri godine useljeno je 2.650 kuća u selima širom Srbije, čime je krov nad glavom dobilo 10.000 ljudi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *