Mekica pod ruku sa jugoslovenskim sex simbolom za kojom su uzdisali muškarci od Vardara pa do Triglava

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 18. april 2024. – Ruku pod ruku sa Suzanom Mančić, predsednik Mesne zajednice Lopardince Goran Kostić Mekica izabran je za „Ličnost godine“, odnosno „Najvećeg humanitarca, dobročinitelja i dobrotvora Srbije, regiona i dijaspore“. Plaketa će mu biti uručena u četvrtak u Beogradu. U tradicionalnoj anketi 68 regionalnih, lokalnih TV širom Srbije i interneta, koje emituju zabavnu emisiju “Pod sjajem zvezda” izabrane su najuspešnije, najpopularnije i najomiljenije ličnosti kulturnog i javnog života Srbije tokom 2024. godine.

Fotografija sa sa Mančićkom nastala je prošle godine na dodeli nagrade za najpopularnije selo, a večeras će Kostić ponovo prošetati binom sa nekadašnjom „Loto Devojkom“, za kojom su uzdisali milioni Jugoslovena.

Ovo priznanje mi mnogo znači, ono pokazuje da selo vodim na pravi način, što mi je najvažnije. Rekli su mi da ću dobiti i neke nagrade, ali još uvek ne znam koje. Meni lično ništa ne treba, ali bi mi značilo da nešto dobijem za selo i našu decu – kaže Kostić

Dodaje da je nagradi kumovalo i to što je prepoznat nakon pisanja Bujanovačkih o selu koje vodi.

Lopardince je „Najpopularnije selo Srbije 2023“ (foto)

Prošle nedelje su me zvali novinari iz Beograda i rekli mi da sam izabran za ličnost godine i da danas odem da mi uruče plaketu. Pretpostavljam da su novinari pratili moje aktivnosti, odnosno sve ono što sam u proteklom periodu radio za selo i sve ono o čemu je pre svega vaš portal pisao. Pored mene, za ličnost godine izabrana je i voditeljka Suzana Mančić – kaže ponosno Kostić za Bujanovačke

Pored novinara koji su, kako kaže, predložili baš njega za ličnost godine, meštani sela Lopardince takođe su podržali ovaj predlog.

-Oni su zvali i moje seljane da pitaju za mišljenje i svi sa kojima su razgovarali su se složili da zaslužujem ovo priznanje, što je meni važnije od svega. To su moji ljudi, moje komšije, rođaci i prijatelji i dok god su oni uz mene vodićemo selo u pravom smeru – dodaje Kostić.

Bejbi bum u Lopardincu

Ovo nije prvi put da Lopardince dobije neko priznanje. Prošle godine, u okviru iste emisije, ovo selo je izabrano za “Najpopularnije selo Srbije i regiona 2023. godine”, o čemu su Bujanovačke pisale. Lopardinčani su tada kao nagradu dobili novogodišnje paketiće za decu predškolskog i školskog uzrasta, kao i nekoliko knjiga i šahovskih garnitura.

Podsetimo, interesovanje za Lopardince i Gorana Kostića počelo je posle pisanja Bujanovačkih o svemu onome što se u selu radilo protekle godine. Najviše pažnje medija u regionu privukla je priča o inicijativi za porast nataliteta, koju su meštani pokrenuli u avgustu prošle godine, a o kojoj je naš portal pisao. Inicijativa se ogleda u tome da svaki neženja u selu koji „stane na ludi kamen“ dobije od sela 100.000 dinara, dok svako prvo rođeno dete dobija 50.000, drugo 100.000, a treće dete i svako naredno po 150.000 dinara.

Poslednja akcija koju je Kostić pokrenuo u selu bila je sakupljanje sredstava za renoviranje osnovne škole, koja se nalazila u katastrofalnom stanju. Kostić je uspeo, uz pomoć svojih seljana i meštana okolnih sela, kao i donacija iz inostranstva i ostalih delova Srbije, da završi prvu fazu rekonstrukcije, odnosno spoljašnju fasadu.

U Lopardince dolaze ljudi sa strane da pomognu oko rekonstrukcije škole, donatori uplatili preko milion dinara




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *