Policija ponovo pita gde da postavi radare, Bujanovčani predlažu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. april 2024. (foto MUP) – Policija je u petak ponovo pozvala građane da predlože deonice puteva na kojima će saobraćajna policija kontrolisati brzinu i tako daju doprinos podizanju bezbednosti saobraćaja. Bujanovčani bi radare rado videli u Ulici Kralja Milutina kod gradske pijace, na putu prema i u samom selu Klenike, kao i Oslaru, gde se, kako kažu naši čitaoci, kroz selo vozi, odnosno „leti“ 120 na sat.

Predloge, međutim, treba uputiti na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila, kažu u policiji.

Potrebno je naznačiti preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i predlozi se mogu odnositi na puteve van naselja i u naselju.

“Klenike – put prema graničnom prelazu Prohor Pčinjski, najkritičnije je u samom centru, gde deca za vreme odmora idu po užinu. Trebalo bi da se obeleži ZONA ŠKOLE, jer se u blizini nalazi O.Š.”Bora Stanković” ….a vozi se velikom brzinom …” navela je jedna čitateljka našeg portala, a predloga i primera gde se „leti“ velikim brzinama ima još mnogo.

Da bezbednost u saobraćaju u opštini Bujanovac ugrožava i izostanak odgovarajuće signalizacije i usporivača, čak i u blizini škola, Bujanovačke su više puta pisale.

Ispred škole u Levosoju još uvek nema „ležećeg policajca“, nema ih ni u Bujanovcu na kritičnim lokacijama

Prenosili smo vapaje roditelja dece iz škole u Levosoju, pristiglih preko Javi Bujanovačkim, kao i apele građana Bujanovca da se bar obeleže pešački prelazi na glavnoj ulici u gradu.

Reakcije nadležnih opštinskih službi još uvek nema.  

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *