Ispred škole u Levosoju još uvek nema „ležećeg policajca“, nema ih ni u Bujanovcu na kritičnim lokacijama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. april 2024. Od asfaltiranja puta kroz selo Levosoje prošlo je gotovo šest meseci, a pored Osnovne škole „Vuk Karadžić“ još uvek nema usporivača, odnosno ležećih policajaca i neophodne signalizacije. Velikom brzinom se vozi i ulicama Bujanovca i građani zahtevaju hitnu reakciju nadležnih. Jedna od kritičnih tačaka je Ulica Kralja Milutina, usporivača i pešačkih prelaza nema kod Muzičke škole, kao i u glavnoj ulici pored Ekonomskog fakulteta, gde je preseljena Srednja škola „Sveti Sava“.

Da škola i roditelji još uvek čekaju da se Opština pozabavi bezbednošću dece i konačno postavi usporivače, potvrdio je direktor škole u Levosoju Aleksandar Milošević.

On je Bujanovačkim danas rekao da se ništa nije desilo još od novembra kada je škola poslala zahtev Opštini.  

Opština: Uradićemo i pešačke prelaze i ostalu signalizaciju

Put kroz selo je asfaltiran u oktobru prošle godine i meštani su nedugo potom preko našeg portala apelovali da se što pre postave ležeći policajci, međutim do toga nije došlo.

I Levosojčani traže „ležeće policajce“ ispred škole

Krajem godine je i škola reagovala kako bi se postupak ubrzao.

Levosojčani traže ležeće policajce kod škole, nadležni obećavaju da će biti sledeće godine

Tada su  iz Odeljenja za investicije i razvoj rekli da postoji jasna procedura oko postavljanja signalizacije, kao i to da oni ne odlučuju kada će i gde biti postavljena signalizacija.

Nije u pitanju samo jedna škola, već sve na teritoriji opštine Bujanovac. Svi zahtevi su evidentirani, prošle nedelje je bila sednica Saveta za bezbednost i mi tražimo napismeno gde i šta treba da postavimo. Mi ne odlučujemo, već mi izvršavamo naloge. Sada smo na kraju budžetske godine, a škole i vrtići će biti kompletno sagledani naredne godine – poručili su tada iz Odeljenja za investicije i razvoj.

Da li je služba dobila nalog i kada će početi da radi pokušali smo da saznamo u Opštini, ali bezuspešno.

Javi Bujanovačkim: Meštani Kralja Milutina u Bujanovcu traže „ležećeg policajca“

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *