Varimo gra: Krčka se drugo takmičenje u kuvanju pasulja

Piše: I. Jovanović

Organizacioni odbor

Bujanovac, 22. april 2024. -Drugo po redu takmičenje u kuvanju pasulja „Bujanovačko kotle 2024“, pod sloganom “Varimo gra”, biće održano 25. maja u Bujanovačkoj Banji. Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Rakovac u saradnji sa udruženjem „Dangube“ iz Bujanovca, a uz pomoć Bujanovačke banje i Bivode. Zainteresovane ekipe se mogu prijaviti najkasnije do 23. maja.

Takmičarske ekipe ćemo dočekivati od 8 do 8:45 časova, a period od 9 do 12:30 časova predviđen je za pripremu takmičarskog pasulja, nakon čega će stručna komisija proglasiti prva tri mesta. Posle toga sledi igranka uz muziku – kaže za naš portal predsednik Mesna zajednice Rakovac Dejan Ljubisavljević

Prošle godine imali smo 24 ekipe, dodaje Ljubisavljević, a sada očekujemo da taj broj bude veći. Dolaze i takmičari  iz Makedonije, tako da je moguće da jedan član stručnog žirija bude Makedonac.

Podsetimo, na prošlogodinjoj pasuljijadi pobedila je ekipa Veterinarske stanice Bujanovac, drugoplasirana je bila ekipa Gurmansko sokače iz Vranja, dok je treće mesto zauzela ekipa Bujanovačkih vatrogasaca. Zajednički utisak organizatora, takmičara, posetioca, kao i članova žirija bio je da je ovakva manifestacija pun pogodak i da je trebalo da se organizuje mnogo ranije.

Veterinarska Bujanovac skuvala najbolji pasulj, Bujanovačko kotle opravdalo očekivanja

Na ideju da prošle godine pokrenu ovu manifestaciju došle su bujanovačke „Dangube“, odnosno Zof, Ča Nece, Tuta Bugarin, Goran Pumpa i Bačević, koji su za sebe rekli da su ljubitelji dobre hrane i iskrenog druženja, a pre svega da su dobri domaćini.

* Rok za prijavu takmičarskih ekipa je 23. maj,  a zainteresovani se mogu javiti Zvonku na broj telefona  065 41 31 222 i Dejanu na 062 76 77 99 za dodatne informacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *