Đirokastra i zvanično grad pobratim, a gradonačelnik Tirane počasni građanin Bujanovca

Bujanovac, 23. april 2024. – Bujanovac i Đirokastra u Albaniji od danas su zvanično gradovi pobratimi, odlučila je većina odbornika na sednici SO Bujanovac koja je u toku. Za predlog su glasali samo odbornici iz albanskih stranaka, dok srpski odbornici ne prisustvuju zasedanju, javlja reporter Bujanovačkih.

Prisutni odbornici doneli su još jednu važnu odluku.

SO Bujanovac zaseda u utorak, direktor Komunalca dobija produžetak mandata

Gradonačelnik Tirane Erion Veliaj od danas je i zvanično počasni građanin Bujanovca.

Albanska većina ga je proglasila počasnim građaninom na zasedanju 12. februara, ali to je trebalo da potvrdi Ministarstvo za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu, koje se do danas nije oglasilo po ovom pitanju.

Predsednik SO Bujanovac Enver Ramadani objasnio je da ako Ministarstvo ne odgovori za 60 dana od donošenja odluke u lokalnoj Skupštini, podrazumeva se da je dalo saglasnost.

Veliaj počasni građanin Bujanovca, sad se čeka saglasnost ministarstva (video)

Za ove dve odluke na verovatno poslednjem skupštinskom zasedanju u ovom sazivu, glasala je i albanska opozicija, ali ona neće glasati za ostale tačke predviđene dnevnim redom.

Kako javlja naš reporter, vladajuća koalicija trenutno nema većinu kako bi izglasala i ostale tačke pa im u tome pomažu dvojica romskih odbornika kako bi se obezbedio neophodan 21 glas.

Bujanovac se bratimi sa albanskom Đirokastrom

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *