Mrka kapa za radnike Komunalca, direktor rekao da para nema pred praznike

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 23. april 2024. Prvi čovek Javnog preduzeća „Komunalac“ u Bujanovcu Ruždi Halili saopštio je u utorak radnicima da će biti vrlo teško da im firma do praznika isplati drugi deo januarske plate, što je bio jedan od uslova da zaposleni ne obustave rad. Prema rečima Srđana Zlatkovića, jednog od šefova sindikata, Halili im je rekao da je situacija teška, da para nema, te da su izgledi da radnici dobiju pare do praznika minimalni.

Uslov je bio da nam do juče (ponedeljak) bude isplaćen drugi deo januarske plate, a pošto se to nije desilo, jutros smo opet išli kod direktora Halilija. Dobili smo odgovor da je teška situacija, da firma nema para, tako da ćemo verovatno za petak zakazati zbor radnika i onda ćemo odlučiti šta i kako dalje – kaže za Bujanovačke  Zlatković

Zahtevali su od direktora da im do petka (26. april) isplati preostalu zaradu za mesec januar.

Rekao je da ne zna, videće, pomenuo je da će pokušati do utorka, pre praznika, da nam isplati plate, ali i to je pitanje – kaže Zlatković.

Podsetimo, odbornici SO Bujanovac danas će glasati da se Haliliju produži mandat na čelu Privremenog organa Komunalca.

Radnici žele da pre svega mirnim putem dođu do rešenja problema, a po pitanju štrajka, kako kaže, mora da se ispune zakonske procedure.

-Mi smo javno preduzeće i ne možemo da štrajkujemo tek tako, mora da se donesu odluke, da se obaveste osnivači, direktori i ostali, jer nikome nije cilj da neko ispašta, želimo mirnim putem da sve rešimo – dodaje Zlatković.

Posle najave štrajka i pisanja Bujanovačkih, radnici Komunalca dobili deo plate

Podsetimo, sindikati Javnog preduzeća Komunalac obavestili su prošle nedelje opštinsku vlast da će, ukoliko im do 22. aprila ne bude isplaćena januarska plata, stupiti u štrajk upozorenja ispred zgrade Opštine. Samo dan nakon toga isplaćena im je polovina zarade za mesec januar.

Za kašnjenje plata prvi čovek Komunalca Ruždi Halili optužuje Opštinu, govoreći da plate kasne zato što Opština duguje komunalnom preduzeću više od 8 miliona dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *