Posle najave štrajka i pisanja Bujanovačkih, radnici Komunalca dobili deo plate

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. april 2024. Samo dan nakon što su sindikati radnika Javnog preduzeća „Komunalac“ u Bujanovcu najavili štrajk ispred Opštine zato što još uvek nisu primili ni januarsku platu, o čemu su Bujanovačke izvestile javnost, uplaćen im je deo novca, potvrđeno je našem portalu u komunalnom preduzeću.

Kako kažu radnici, u četvrtak ujutru su dobili polovinu zarade za mesec januar. Po glasinama koje kolaju firmom, drugi deo plate dobiće već sutra.

Zaposlenima u Komunalcu rukovodstvo sada duguje dve cele plate za mart i februar i polovinu za januar, uz čak sedam naknada za putne troškove.

Isplata januarske plate u celosti do 22. aprila uslov je sindikata kako radnici Komunalca ne bi izašli na ulicu, odnosno stupili u štrajk upozorenja ispred Opštine, o čemu su Bujanovačke pisale u sredu.

Sindikalisti su se obratili predsedniku opštine Nagipu Arifiju dopisom u kojem se navodi da im je Ruždi Halili, predsednik Privremenog organa koji upravlja firmom, rekao da plate kasne zato što Opština duguje komunalnom preduzeću više od 8 miliona dinara.

Radnici Komunalca najavljuju štrajk i protest ispred zgrade Opštine Bujanovac

O katastrofalnom stanju u Komunalcu, Bujanovačke su pisale mnogo puta.

Zvanično: Gubitak Komunalca preko 2 miliona EVRA




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *