Tužilaštvo otkrilo uzrok smrti porodilje na vranjskoj Ginekologiji

 

Bujanovac, 25. april 2024. (Foto ilustracija, autorka Milena Đorđević) – Porodilja M.A. (37) iz Preševa preminula je u vranjskoj bolnici zbog rupture materice sa posledičnim iskrvarenjem, pokazala je obdukcija. To znači da se u ovom slučaju „može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela Nesavesno pružanje lekarske pomoći, koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao Teško delo protiv zdravlja ljudi“, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju (VJT).

Zbog toga će predmet biti prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju na dalje postupanje.

Iz VJT su se oglasili, kako navode, zbog povećanog interesovanja javnosti i medija povodom smrti M.A. iz okoline Preševa 17. aprila u Zdravstvenom centru Vranje.

Porodilja preminula u vranjskoj bolnici

“Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt  M. A. Dana 24.4.2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju  dostavljen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni Patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u pogledu uzroka smrt pok. M.A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju”, navodi se u saopštenju koje potpisuje glavni javni tužilac Danijela Trajković.

Dodaje se i da je policija prikupila potrebna obaveštenja i od supruga preminule M.A, koji je je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju, ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge.

Smenjen načelnik vranjske Ginekologije




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *