Albanska fudbalska farsa se nastavlja, Lugina odgovara Trnovčanima: Braćo, što ne rekoste da vam trebaju bodovi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. april 2024. Fudbalsko nacionalna urnebesna tragedija Albanci i vi i mi, a zapinjete kao da vam je poslednje, delo uprave Fudbalskog kluba Trnovac, dobilo je kasno sinoć dramatičan nastavak pod radnim nazivom Što ne rekoste braćo da se borite za prvo mesto pa da vas pustimo, a ustvari se ne borite za prvo mesto, koje potpisuje uprava Fudbalskog kluba Lugina iz Preševa.

Pre nego što uronimo u bespuća borbe Trnovčana i Preševljana za nacionalni interes na travnatim terenima od Levosoja, Pavlovca, via Suvojnica, do Alakinca i Stubla, te delikta izneveravanja istog, uočenog u nedelju (28. april), na stadionu FK Trnovac u Velikom Trnovcu kod Bujanovca, prilikom odigravanja albanskog derbija između domaćina i FK Lugina u 19. kolu takmičenja Pčinjska okružna liga “bez briga”, završenog 1:1, samo jedna napomena – saopštenja klubova su stvarna, iako bi novinari Bujanovačkih voleli da su ih izmislili, jer bolju parodiju sporta odavno nismo čitali.

Dakle, Preševljani otišli u Trnovac, domaćini ih bratski primili, kako će posle nacionalno iznevereni kazivati, očekujući “sklanjalicu” i laka tri boda, a izdajnici nacionalnog interesa – krk krampon u bratska leđa – utakmica se završi remijem, FK BSK, odnosno Srbi pobegoše na 6 bodova razlike. Ovo bi otprilike bio dajdžest pisanija miljenika opštinske vlasti FK Trnovac posle utakmice, a ceo komad možete videti ispod.

FK Ternoci udario na fudbalere Lugine: Pukla lopta među albanskom braćom

Nadanja da će odgovor koji će parafirati uprava FK Lugina, za razliku od saopštenja FK Trnovac, pisati neko trezan, razvejana su sa prvom rečenicom.

“Nakon pažljive analize pritužbi FK Ternoci, mi kao klub ne možemo ćutke preći na reagovanje rukovodstva navedenog kluba na tok utakmice, zbog koje je bačena velika prašina prema našem klubu, isključivo sa ciljem da ukalja imidž fudbalera i celog našeg kluba pod izgovorom da se nismo ponašali kao braća iste krvi i da nismo podržavali nešto nacionalno važno, pa ćemo izneti pravo stanje šta se desilo i šta je trebalo da se desi”, počeše nacionalno oklevetani Preševljani.

Ponudili su i posve logično objašnjenje zašto nisu pustili Trnovčane da pobede – nisu im rekli da treba.

“Ako vaš klub teži plasmanu u profesionalniju ligu, zašto onda vi, naša braćo, nijednom niste našli vremena da porazgovaramo i iznesete vaše planove za budućnost pred vašu braću, jer, kako ste naveli, vama je bila potrebna naša pomoć, kako biste obezbedili titulu, međutim vi ste postupili sasvim suprotno, jer ste ignorisali sve. Vi  sami znate da vaš cilj nije titula, međutim ipak ste koristili portale i lili krokodilske suze pred vašm publikom, igrajući ulogu žrtve”, poentiraše Preševljani. Sve jasno.

Zamerili su oni Trnovčanima što su brzo zaboravili “kada su ih drugi timovi napadali na nacionalnoj osnovi, ostali smo uz vas, uvek reagovali i bili vaša desna ruka”.

Usledio je osvrt na dešavanja na terenu.

“Odbacujemo vaše izjave da je naš tim igrao grubo, naprotiv, vaši igrači su pored grube nedozvoljene igre i niskih uvreda koje su namerno upućivali našem klubu,  nekoliko puta pokušali i sa fizičkim napadima, međutim mi smo sve to podneli, bez obzira na to što se vi pozivate na to da ste klub sa dugogodišnjom tradicijom. Naša savest je kao i uvek čista, jer su nam vrata bila otvorena svakog trenutka, ali vi niste imali razumevanje i niste oklevali sa ponižavanjem našeg grba”, vele Preševljani.

Pozvali su čelnike FK Trnovac da shvate da za sve ima rešenja, ali je potrebna inicijativa, jašta. “Pošto govorite o terenu, pa zašto niste tražili meč, jer sada otvoreno kažete da vam je pobeda bila potrebna”.

Podvukoše crveno-crnim da su se oni ponašali super, dok ih je trnovačka publika  zajedno sa članovima uprave vređala, te da su domaći navijači upali na teren i pokušali da napadnu igrače Lugine.

I za kraj poruka iz sportskog uvećanog srca i pružanje kopačke pomirenja.

“Nijedna oluja neće ukaljati i degradirati naše dostojanstvo, pa čak ni ova prašina, izađite iz te dugogodišnje magle, nije sramota tražiti pomoć, nemojte se osećati inferiorno, jer ambasadori uvek pronađu najbolji način komunikacije i najbolja rešenja”.

Ambasadori, i trnovački i preševski, ne preostaje vam ništa drugo do obraćanje savezu sa inicijativom da ponovo odigrate utakmicu i rezultat namestite u skladu sa nacionalnim interesom.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *