FK Ternoci udario na fudbalere Lugine: Pukla lopta među albanskom braćom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. april 2024. (foto arhiva) – Nakon što su osvojili samo bod u meču sa preševskom Luginom, čime su umanjili svoje šanse da osvoje prvo mesto u Pčinjskoj okružnoj ligi i plasiraju se u viši rang, Fudbalski klub Trnovac izdao je, najblaže rečeno, kontroverzno saopštenje, kritikujući preševski tim što im nije prepustio sva tri boda i to zato što su oba kluba albanska. Teza Trnovčana je prosta, u svakom smislu – ako ne puštate Albance, igrate za Srbe.

“Naš klub nikada nije koketirao sa drugim klubovima, a nikako sa onima koji ne brane boje naše nacije, da bi nekoga sprečili u borbi za titulu ili izbacili iz lige. Nikada ne bismo učinili ovu „uslugu“ drugima na račun naše braće”, saopštio je klub iz Velika Trnovca posle meča u nedelju koji je završen rezultatom 1:1.

Zato što nisu pobedili Trnovčani su, dakle, optužili fudbalere Lugine da su igrali za druge – pa još one koji nisu Albanci. Da su Preševljani igrali za sebe i da nisu hteli da izgube, pa čak ni od Albanaca, za Trnovčane ne dolazi u obzir. Podsetnik, tekst je o fudbalu i to u najnižem rangu, takozvanoj “beton” ligi.

“Utakmice sa FK Lugina za naš klub su uvek smatrane bratskim. Sa ovom pretpostavkom smo pristupili utakmici, iako se borimo za titulu. Za našu braću iz Preševa susret nije imao nikakav značaj za plasman na tabeli, tako da smo se trudili da sve od gostoprimstva do navijača bude velikodušno i korektno. Međutim, nikada nismo očekivali da se naša dobrota može pretvoriti u bitku na život i smrt. Ni u jednom trenutku nismo očekivali da će se na naše fudbaleri grubo startovati, da će gosti odugovlačiti igru kako bi oduzimali vreme, da će vršiti pritisak na sudije itd”, navode iz FK Trnovac, očigledno razočarani što su fudbaleri Lugine radili sve ono što radi bilo koja ekipa na kugli zemaljskoj da ne bi izgubila.

Umesto, valjda, da se bratski “skloni” sa terena, jer su sa druge strane sunarodnici.

FK Lugina (foto FB)

“Za današnji incident neko treba da ima grižu savesti. Da za sve ovo pita sebe protiv koga i za koga?! Mi ćemo opet isto postupiti prema fudbalerima iste krvi. Nikada nećemo zažaliti zato što je naš stadion na desetine puta bio ustupljen Vama za odigravanje mečeva, a ako bude potrebe uradićemo to ponovo, bez obzira što su nam danas zamalo spaljene svlačionice posle njihovog slavlja, kao da su osvojili Ligu šampiona. Nismo u službi đavola, niti smo zli. Mi smo velikog srca”

Da li ste Trnovčani – sa ovim pisanijem o albanskoj braći, krvi, đavolima, nacijama – posle fudbalske utakmice u “beton” ligi u kojoj niste pobedili.

FK Trnovac je posle 19. kola treći na tabeli sa 48 bodova – šest manje od lidera na tabeli FK BSK ili Srba, u malko zatupljenoj vizuri sportista iz Trnovca. Lugina je tek deseta. Do kraja sezone ima još sedam kola.

Klub iz Trnovca je prošle sezone izbačen iz Zone Jug.

Nema više milosti, Savez izbacuje Trnovčane iz Zone Jug

Ništa menje urnebesan odgovor FK Lugina, pristigao u međuvremenu, možete videti OVDE.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *