Ove stranke prve predale potpise za izbore u Bujanovcu

Bujanovac, 1. maj 2024.-Potpise građana za svoje izborne liste već su u rekordnom roku Opštinskoj izbornoj komisiji u utorak predale 4 političke grupacije u Bujanovcu. Rešenje o proglašenju izborne liste donosi se najkasnije 48 sati od podnošenja prijava.

Prva je to učinila Demokratska partija Nagipa Arifija, aktuelnog predsednika opštine, koji će biti kandidat svoje stranke i za peti mandat na čelu Bujanovca.

Romi pod brojem 2

Drugi na izbornoj listi biće romska lista koju predvodi Adem Salihi “SPP-Da smo svi jednaki, Romi kažite Da Adem Salihi”

Grupacija oko SNS biće 3. na listiću

Posle njih, kasno popodne u utorak potpise je predala i grupacija okupljena oko SNS  “Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra”, koja će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 3.

I Pokret za demokratski progres podneo potpise

Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua, trenutnog Arifijevog zamenika, takođe je predao potpise i biće pod brojem 4.

Svi oni se preko društvenih mreža zahvaljuju članstvu i simpatizerima.

Očekuje se da na izborima 2. juna učestvuje 9 stranaka, grupa građana i koalicija, po 4 koje okupljaju Srbe i Albance i jedna romska.

Izborne liste se mogu podneti najkasnije do ponoći 12. maja, a rešenja o proglašenju izborne liste donose se u roku od 48 sati od podnošenja prijave.

Izbori 2024: Sve o biračkom spisku, listama i rokovima

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *