Izbori 2024: Sve o biračkom spisku, listama i rokovima

Bujanovac, 30. april 2024.-Punoletni građani Bujanovca do 17. maja mogu da u zgradi opštine provere da li se nalaze na biračkom spisku za lokalne izbore 2. juna. Do tog datuma Opštinskoj upravi se podnosi zahtev za donošenje rešenja o upisu u birački spisak, odnosno o promeni u biračkom spisku. Na njemu je trenutno 42.805 birača koji će glasati na 59 izbornih mesta. Stranke u Bujanovcu već su počele da sakupljaju potpise.Izborne liste se mogu podneti najkasnije do ponoći 12. maja, a rešenja o proglašenju izborne liste donose se u roku od 48 sati od podnošenja prijave, navodi se u Rokovniku izbornih radnji koji je ponedeljak donela Opštinska izborna komisija.

Na parlamentarnim izborima održanim u decembru 2023. pravo glasa u opštini Bujanovac imalo je 42.776 građana. Najveće biračko mesto bilo je u selu Biljača (BM br. 18) sa 1.849 građana na biračkom spisku.

Kamberi i SNS pobednici izbora u Bujanovcu

Učešće na lokalnim izborima najavile  su dve srpske koalicije i dve grupe građana. Tri trenutno vladajuće albanske stranke nastupaju samostalno, ali imaju sporazum o postizbornoj koaliciji, dok se albanska opozicija ujedinila pred izbore i izaći će sa jedinstvenom listom.

Jednu srpsku koaliciju, pod nazivom„Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra“, čine SNS, GG Stojanča Arsić, SPS, PUPS, JS, SDPS, PS, Zavetnici, USS i SRS.

U opozicionom bloku pod nazivom „Promene sad – Za naše selo za naš grad“ su Narodni pokret Srbije (NPS), Novi DSS, POKS i Mi – glas iz naroda.

Rezultati u Pčinjskom okrugu: Kamberi odmah iza Vučićeve liste

Dr Dejan Stojanović Meče izaći će na predstojeće lokalne izbore kao predvodnik grupe građana, što će takođe, kako su najavili, učiniti i Bujanovčani Nenad Tasa Tasić i Goran Šilja Tašković.

Većina učesnika izbora počela je sa prikupljanjem potpisa podrške. Za izbornu listu potrebno je 500 izjava (potpisa) građana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *