Karticu koja omogućava popuste dobilo više od milion penzionera

Bujanovac, 2. maj 2024. Više od milion penzionera u Srbiji prijavilo se za penzionerske kartice. Do sada je izrađeno 98 odsto kartica, više od 80 odsto je preuzeto i koristi se svakodnevno, izjavio je direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović.

Direktor kaže da su sporazumi potpisani sa više od 860 firmi i da su se u akciju uključile praktično sve najznačajnije firme koje posluju u celoj zemlji ali i brojne firme i preduzetnici koji su značajni na lokalnom nivou, objavljeno je na sajtu Fonda PIO.

Prema njegovim rečima, penzionerima je omogućeno da ostvare popuste na lekove i hranu, kućnu hemiju, tehničku robu, prevozničke kao zdravstvene i laboratorijske usluge te usluge institucija kulture, sportske aktivnosti i slično.

-Rečju, ono što je penzionerima i najpotrebnije. Kada sve sagledamo i uzmemo u obzir mišljenje penzionera, kao i partnerskih firmi, možemo reći da je ovaj projekat opravdao svoju svrhu – istakao je Ognjenović.

Naveo je da je prijava za penzionerske kartice i dalje aktuelna za sve one koji se do sada nisu prijavili, kao i za nove penzionere, te da se na potpisivanju novih sporazuma kontinuirano radi. Do sada se prijavilo 1,12 milion penzionera.

Dodao je da je aplikacija Penzionerska kartica sa svim informacijama o firmama i popustima dostupna besplatno na mobilnim uređajima, a penzioneri koji su se prijavili, a nisu još preuzeli svoju karticu, niti su je dobili preko pošte kada je pošta dostavljala kartice na kućne adrese, mogu doći u najbližu filijalu, službu ili ispostavu i, uz ličnu kartu, preuzeti svoju karticu.

Penzionerske kartice važe od nedelje, pogledajte spisak svih popusta
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *