U susret Mini basket festivalu: Košarka na trgu u Bujanovcu (foto&video)

Bujanovac, 10. maj 2024. Promocija 12. Međunarodnog mini basket festivala „Sačuvajmo decu“ održana je u petak na trgu u Bujanovcu. Mini basketaši i basketašice iz OKK Play 017, KK Elita i deca iz vrtića „Naša radost“ učestvovala su u promociji, a pokazni trening održao im je predsednik Mini basket saveza Srbije Rade Georgievski.

Okupljenoj deci, roditeljima i ostalim sugrađanima obratio se najpre osnivač i trener OKK Play 017 Nenad Stajić, koji je svima poželeo dobrodošlicu i ukazao na značaj samog festivala.

-Ovo je jedan od najmasovnijih događaja u opštini Bujanovac i ovog puta će biti po prvi put humanitarnog karaktera, jer ćemo sakupljati sredstva za jednog našeg člana kome je to potrebno – rekao je Stajić i zahvalio se svima koji su pomogli u održavanju Mini basket festivala.

Mini basket festival narednog vikenda u Bujanovcu, pogledajte kompletnu satnicu

Predsednik Mini basket saveza Srbije Rade Georgievski objasnio je šta će deca učiti na pokaznom treningu, izrazio veliko zadovoljstvo što je deo ove sportske manifestacije već 12 godina i pozivao sve da dođu u subotu na humanitarnu utakmicu, koja će biti odigrana između seniorskih ekipa PLAY 017 i VARDARA iz Skoplja.

Zadovoljstvo što prisustvuje promociji košarke izrazio je i predsednik opštine Nagip Arifi i poželeo sreću i uspeh svima na ovogodišnjem Mini basket festivalu.

Pitali smo mališane, članove kluba Play 017, da nam kažu šta za njih znači košarka.

Petra Kostić ima skoro 10 godina, a košarku trenira već tri godine. Košarka joj, kako kaže, puno znači i volela bi da jednog dana igra u prvom timu i da bude poznata košarkašica.

Luka Veljković (9) trenira takođe 3 godine i kaže da je košarka najbolji sport.

-Po meni je košarka najbolji sport i ja bih preporučio svima da je treniraju. Učestvovao sam i prošle godine na festivalu, a ove godine očekujem da budemo najbolji – kaže Luka za naš portal.

Lamisa Ebibi, ćerka bujanovačkog prvotimca Sabedina Ebibija, ima 8 godina i trenira košarku godinu dana.

-Još kao mala sam počela da se interesujem za košarku, za mene je basket mnogo dobar i zabavan sport, treniram godinu dana i jako sam zadovoljna – kaže Lamisa.

Pored promocije košarke, u okviru prvog dana festivala, do 13 do 18 časova biće održan turnir za pionire po projektu koji realizuje OKK Play 017, uz podršku Ambasade Amerike u Srbiji pod sloganom „Košarka kao deo zajedništva“. Na turniru će učestvovati ekipe iz Bujanovca, Vranja, Vlasotinca i Kuršumlije.

Drugog dana festivala (11. maj) od 13 do 17 časova biće održan turnir za pionirke u kome će učestvovati ekipe iz Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana i Kuršumlije.

Nakon toga, od 18:30 časova odigraće se humanitarna utakmica izmedju seniorskih ekipa PLAY 017 i VARDARA iz Skoplja. Na utakmici će za ekipu PLAY 017 nastupati proslavljeni srpski reprezentativac Igor Rakočević sa svojim sinom Ivanom, dok će za ekipu Vardara nastupati Pero Antić, nekadašnji NBA igrač, a sada predsednik Košarkaške federacije Severne MAkedonije sa svojim sinom Lukom. Ulaz u halu biće dobrovoljni prilog koji će biti uplaćen za lečenje našeg nekadašnjeg člana koji se nalazi na lečenju u inistranstvu.

Zvanično otvaranje festivala je u nedelju (12. maj) od 13 časova, kada će se prisutnima obratiti zvanice (predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, Rade Geogrievski – predsednik Mini basket urduženja Srbije, Igor Rakočević  proslavljeni srpski košarkaš, Nenad Mitović direktor Koordinacionog tela, Predstavnici OSCE u Bujanovcu, Predsednik RKSJS Vule Vuković ) i drugi.

Tada će učesnicima biti dodeljene medalje, zahvalnice i pehari. Utakmice će po rasporedu biti odigrane pre otvaranja, od 8 do 13 časova, kao i nakon zvaničnog otvaranja festivala, posle 13:30 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *