Književno veče u školi „Sveti Sava“: Ljubav iz svakog stiha Desanke Maksimović

Bujanovac, 13. maj 2024. U okviru obeležavanja Nedelje sećanja i zajedništva u Srednjoj stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu prošle nedelje održano je književno veče na kome su učenici, kroz izabrane stihove Desanke Maksimović, odali poštovanje žrtvama, podršku njihovim porodicama, prijateljima i široj zajednici.

-Mladi Svetosavci su izabranim stihovima Desanke Maksimović, kao i prigodnim muzičkim programom, realizovali poslednju aktivnost u Nedelji sećanja i zajedništva, koja se ogledala u književnom druženju. Ljubav prema prirodi, svetu i ljudima koja zrači iz Desankine poezije je izazvala osmeh učenika i svih prisutnih, a opšta poruka da ljubav pobedi, da caruje mir i prijateljstvo, da poštujemo jedni druge, da svoje poglede i misli usmerimo ka budućnosti, ka lepim stvarima je osnovna crta ovog druženja – kaže za Bujanovačke profesor srpskog jezika i književnosti Aleksandar Nikolić.

Pored ove, učenici SŠ „Sveti Sava“ organizovali su i niz drugih aktivnosti, o kojima smo pisali ranije danas.

„Svetosavci“ u Nedelji sećanja i zajedništva (foto)

Cilj Nedelje sećanja i zajedništva je odavanje poštovanja žrtvama, podrška njihovim porodicama, prijateljima i široj zajednici, kao i razvoj vrednosti, veština, znanja i kritičkog razmišljanja kod učenika, potrebnih za život u savremenom društvu, kroz realizaciju aktivnosti koje su usmerene na negovanje kulture sećanja, razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja i dijaloga.




One thought on “Književno veče u školi „Sveti Sava“: Ljubav iz svakog stiha Desanke Maksimović

  1. Безимена

    Браво!Тако треба! Окренути се позитивним животним вредностима и врлинама!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *