Arifi okrivljen jer zbog Banjske nije na pola koplja spustio zastavu na zgradi Opštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. maj 2024. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi okrivljen je zato što 27. septembra prošle godine na dan žalosti u Srbiji zastave na zgradi Opštinske uprave nisu bile spuštene na pola koplja i u utorak je saslušan u Prekršajnom sudu u Vladičinom Hanu. Posle saslušanja objavio je da “dok je on predsednik, teroristi neće dobijati poštovanje”.

Bujanovačke su pisale da zastave na zgradi Opštine nisu spuštene, iako je  dan žalosti zbog stradalih u oružanom sukobu u Banjskoj na Kosovu. Od nadležnih tada nismo dobili odgovor zašto Opština ne poštuje dan žalosti, a Arifi je sada praktično obelodanio da je to bila njegova odluka.  

Zastave na zgradi Opštine Bujanovac nisu na pola koplja zbog dana žalosti

Dan žalosti 27. septembra proglašen je nakon što su u selu Banjska u sukobu sa kosovskim snagama bezbednosti poginula četvorica Srba i kosovski policajac.

-Žao mi je što još ima takvih ljudi koji anonimnim prijavama žele da me optuže i spreče u vršenju dužnosti predsednika opštine. Verujem da ću i ovoga puta, kao i mnogo puta do sada, izaći čistog obraza – objavio je Arifi posle saslušanja.

On je okrivljen zbog kršenja člana 13 Zakona o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije.

Za kršenje pravila ponašanja tokom dana žalosti predviđena je kazna od 50.000 do 200.000 dinara za pravna lica, odnosno od 2.000 do 10.000 dinara za fizička lica.

 




3 thoughts on “Arifi okrivljen jer zbog Banjske nije na pola koplja spustio zastavu na zgradi Opštine

  1. Небитан

    По чему сам ја геноцидна? 25 год.људи на Косову трпе зулум од кога?
    Пали им се имовина, пљачкају се, отима стока из штала, пре неко време гледала тучу младог човека ноћу од групе људи друге националности, насилно им се одузима земља … Шта је то? Траје колико?

    Reply
  2. Nikola Stojmenović

    Proglasiti Demokratsku Partiju, Partiju za demokratsko delovanje, Pokret za demokratski progres terorističkim organizacijama jer su sve te stranke i ostale njima slične, samo naslednici terorističke OVPMB-a.

    Reply
    1. Konculi

      ko si ti d nas nazivas teroriste teroristi ste vi i krvnici i genocidalna sorta UÇPMB je ratovao za slobodu za razliku ot vas krvnike !

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *