Građani traže još vaučera za odmor u Srbiji

Bujanovac, 14. maj 2024. – Udruženje „Moja Srbija“ pozvalo je danas Vladu Srbije da tokom maja pusti u opticaj još 150.000 vaučera za odmor u Srbiji, jer bi se time zadovoljile potrebe građana koji u januaru nisu uspeli da ostvare pravo na vaučere.

Udruženje je podsetilo da je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, koji su se delili 10 put zaredom, podeljena 15. januara za samo četiri sata, prenosi N1.

„Najveći broj građana koji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogudnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašdenim cenama“, rekao je predstavnik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

Vaučeri planuli za dva sata: Ovako nikada nije bilo

On je dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi de se nastaviti i tokom juna.

Podseća i da je udruženje „Moja Srbija“ u više navrata zahtevalo od Vlade Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveća sa 100.000 na 250.000, da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar.

Ristić smatra da je prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, „doprinelo da ova subvencija ponovo postane veliki zamajac za razvoj domadeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta“.

Ministar: Biće još vaučera

„Puštanjem u opticaj nove kvote od 150.000 vaučera, Vlada Srbije bi omogućila zainteresovanim građanima da iskoriste pravo na ovu popularnu subvenciju, a ugostiteljima da realizuju već izvršene rezervacije, što bi predstavljalo veliki podsticaj za dalja ulaganja i unapređenje njihovih smeštajnih kapaciteta“, zaključio je on.

Iz udruženja „Moja Srbija“ su podsetili i da je tokom prethodnih devet godina građanima Srbije podeljeno više od milion turističkih vaučera, da je promet u domaćem turizmu višestruko uvećan, a veliki broj građana je našao mogućnost zaposlenja i zarade u ugostiteljskoj delatnosti, što, naglasili su, predstavlja jasan pokazatelj koliko su isplative subvencije građanima i domaćoj privredi.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *