Opština Vrtiću ne daje novac za plate, Aleksić Arifiju preti tužbom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. maj 2024. Radnicima bujanovačkog vrtića ponovo nisu isplaćene plate, a s obzirom da je opštinska kasa skoro pa prazna ne zna se koliko će još morati da čekaju. Direktor vrtića Milovan Aleksić potvrdio je našem portalu da ustanova nije dobila novac za plate od Opštine  i naglasio da će  vlasti uputiti opomenu pred tužbu.

Po njegovim rečima, kao i mnogo puta do sada zarade nisu isplaćene u terminu od 1. do 5. u mesecu.

-Ovo je već prevazišlo svaku meru. Praktično svakog meseca se kasni sa uplatama, a radnici ne mogu bez plata, ljudi imaju kredite, troškove. Poslaćemo Opštini opomenu pred tužbu, nemamo drugog izbora – rekao je Aleksić danas za Bujanovačke.

Opština je vrtiću ovog meseca trebalo da uplati 11 miliona dinara za plate radnika. Međutim, po saznanjima Bujanovačkih, na opštinskom računu u ovom trenutku nema ni približno toliko novca.

Bujanovačke su ranije danas pisale da svoj novac već mesec dana čekaju i studenti.

Prazna opštinska kasa, studenti duže od mesec dana čekaju jednokratnu pomoć

Radnici vrtića su navikli na svojevrsni finansijski teror koji nad njima već duže vreme vrši opštinska vlast, jer su praktično taoci sukoba čelnika opštine, pre svega Nagipa Arifija,  i direktora.

Međutim, sada očigledno nije samo do Arifijeve političke odmazde, preko leđa radnika razume se, već i predizborna kampanja nameće prioritete.

Pragmatični dr Arifi se tek zahuktava za  puni asfaltni pogon pred izbore, a radnici i studenti mogu samo do čekaju.

Do 2. juna.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *