Prazna opštinska kasa, studenti duže od mesec dana čekaju jednokratnu pomoć

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. maj 2024. Bujanovački studenti već mesec dana čekaju na isplatu jednokratne pomoći iz budžeta Opštine. Niko od nadležnih nije odgovorio na pitanje našeg portala zašto studenti još uvek nisu dobili novac i kada će. Bujanovačke, međutim, saznaju da para u budžetu nema, ne samo za studente, već ni za plate, kao na primer u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.

Kadrovi predsednika opštine Nagipa Arifija na funkcijama u Opštinskoj upravi,  kao po komandi, odbijaju svaku komunikaciju sa portalom Bujanovačke na šta bi imali svako pravo da rade u privatnoj firmi Nagipa Arifija. Međutim, Opština nije njihova privatna prćija, pa ih podsećamo da odgovore i odgovornost duguju građanima, u čije ime im mi, novinari, postavljamo pitanja.

Sex i grad dr Arifija (Video)

Po pitanju jednokratne pomoći na koju studenti čekaju već mesec dana obratili smo se i šefu Arifijevog kabineta Saliju Salihiju i načelniku opštinskog Odeljenja za javne službe Fejziju Bećiriju, ali odgovore nismo dobili.

Obojica su kadrovi Demokratske partije Nagipa Arifija.

Konačna rang lista studenata koji su stekli pravo na jednokratnu pomoć objavljena je još 15. aprila. Studenti su čak zakinuti za 1,2 miliona dinara, jer je ukupan iznos pomoći sa 15 miliona dinara volšebno smanjen na 13,8 miliona. I za ovo smo tražili objašnjenje od načelnika Bećirija, ali on nije mogao da odgovori, jer je, kako je tada rekao, „na seminaru“.

Opština Bujanovac studentima umesto 15 miliona dinara deli 13,8

U ime svih studenata koji su se do sada obratili Bujanovačkim nastavićemo da tražimo odgovore od onih koji su dužni da na pitanja odgovaraju.

O kašnjenju plata u bujanovačkom vrtiću i praznoj opštinskoj kasi takođe ćemo detaljno izvestiti javnost posebnim tekstovima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *