Dr Danijela Denčić, prva na listi koalicije „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“: Jedino mi imamo podršku Vlade Srbije

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 29. maj 2024. – Predstojeći lokalni izbori u Bujanovcu su od presudnog značaja za srpsku zajednicu i žao mi je što nije došlo do formiranja jedne zajedničke srpske liste, jer bi to bilo jedino ispravno rešenje. Mi smo jedina lista koja ima podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i jedina koja može građanima da pomogne u rešavanju bitnih infrastruktirnih, komunalnih i drugih problema vezanih za grad – poručila je dr Danijela Denčić, prva na listi „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“.

Insistiraće na rešavanju kapitalnih projekata, među kojima su problem sa deponijom, kanalizacionom infrastrukturom i rekonstrukcijom nisko naponske mreže po selima.

Koaliciju „Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra“ čine SNS, GG Stojanča Arsić, SPS, PUPS, JS, SDPS, PS, Zavetnici, USS i SRS.

Predstojeći lokalni izbori koji se održavaju 2. juna su od posebnog značaja za našu srpsku zajednicu u opštini Bujanovac i, znajući ozbiljnost i značaj položaja nas Srba na ovoj teritoriji, upućen je javni poziv svim važnim političkim partijama, grupama građana i organizacijama koje se bave položajem Srba u opštini i to su, preko vašeg portala, čitaoci imali priliku da prate – kaže Denčićeva

Smatrala je, kako kaže, da je došlo do ukrupnjavanja političke scene i da je sazrela politička i društvena svest o tome da je jedino i najispravnije rešenje da svi Srbi idu na jednu izbornu listu, a sve sa ciljem da svi glasovi Srba budu pretočeni u odbornička mesta i da ne dođe do njihovog rasipanja.

-Želeli smo da se formira jedna jaka odbornička grupa, koja bi bila nezaobilazni faktor u razgovorima oko formiranja opštinske vlasti. Na veliku žalost, do toga nije ni ovog puta došlo. Ti razgovori Srba su se završili tako što su se neki odmah izjasnili da neće, a neki su prisustvovali razgovorima pa odustali. Ostala je ova koalicija okupljena oko SNS-a koju čine 10 političkih subjekata. Ono što je najvažnije i želim da naglasim je da je to jedina lista koja ima podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića – dodaje Denčićeva.

U toku kampanje obilazili su meštane u srpskim sredinama i upoznavali ih sa svojim projektima, odnosno sa onim što će rešavati i pokušati da reše s obzirom na to da, kako kaže,  predhodne 4 godine kada je bila monoenticka vlast problemi su se dodatno nagomilavali.

-Srbi nisu bili u vlasti i vidimo kako se to odrazilo na naš grad i funkcionisanje uopšte na lokalu. Pored toga, u razgovoru sa meštanima upoznali smo se i sa drugim problemima koji ih muče – kaže doktorka.

Koalicija oko SNS-a, po rečima Denčićeve, će insistirati na rešavanju kapitalnih projekata, a prvi od njih je rešavanje upravljanja čvrstim komunalnim otpadom završetkom izgradnje deponije Meteris u Vranju.

Ova žena predvodi listu koalicije oko SNS

-Još 2019. Ministarstvo ekologije je uputilo sporazum opštinama u okrugu za izgradnju regionalne deponije Meteris u Vranju i izdvojila sredstva. Sve opštinske skupštine dale su saglasnost osim naše. To smo saznali tek prošle godine, kad je naša meštanka, prilikom posete predsednika Vučića školi, pitala za rešavanje deponije, jer smo svi svedoci nepodnošljivog i po život opasnog zagađenja usled njenog paljenja. Tada je sporazum iz fioke izvučen i, na pritisak srpske odborničke grupe, izglasana je saglasnost opštinske skupštine – objašnjava Denčićeva.

Time su se, dodaje, konačno stekli svi uslovi da se nastavi proces realizacije završetka regionalne deponije u Vranju.

-Kod nas je montirana transfer stanica gde će se vršiti razdvajanje otpada, ono što može da se reciklira od onog što nije moguće i što se odvozi u regionalnu deponiju u Vranju. Na taj način vrši se sistemsko i trajno rešavanje gradske deponije, ali i divljih deponija. Za otprilike godinu, godinu i po dana trebalo bi da se završi regionalna deponija – kaže Denčićeva i dodaje da bi sela takođe dobila kontejnere.

Drugi projekat na kome će insistirati koalicija oko SNS-a je rešavanje kanalizacione infrastrukture, što će se postići izgradnjom fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Srpskoj Kući i magistralne mreže u dužini od 59 km sa četiri kolektora.

-Završena je sva eksproprijacija zemljišta. Time će se rešiti problem kanalizacije i za to postoje sredstva, jer je Vlada Republike Srbije izdvojila 31 milion evra – kaže Denčićeva.

Rekonstrukcija nisko naponske mreže po selima je još jedan projekat ove koalicije.

I za to postoje izdvojena i obezbeđena sredstva, završeno je u Rakovcu i Srpskoj Kući, a i ostali radovi su u toku – dodaje ona.

Prva na listi „Aleksadar Vučić – Bujanovac sutra“ ističe i činjenicu da je na čelo Službe Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu postavljen Nenad Mitrović, koji je, kako kaže, čovek iz našeg kraja, tu živi i dugogodišnji je republički poslanik.

-Mi u tome vidimo mogućnost još bliže saradnje sa Vladom Republike Srbije, s obzirom na to da je Mitrović neko ko bolje poznaje naše probleme od svojih prethodnika – naglašava Denčićeva.

U prethodnoj godini je, kako kaže, u srpskim sredinama stavljeno 26 km asfalta, što je mnogo u odnosu na prethodni period kada se nije radilo nimalo, a opet nedovoljno, tako da će taj posao da se i u ovoj godini nastavi.

-Takođe smo napravili do sad 40-ak projekata, jer bez njih ne možete ništa da radite. Moraju da se prethodno reše pravno-imovinski odnosi, tehnička dokumentacija, predračuni, kako bi se sa dospevanjem finansija krenulo u realizaciju. Naravno da će se i dalje nastaviti sa tim, da se „registruju“ problemi, a za one prioritetne i odmah pravi odgovarajuca dokumentacija – objašnajva naša sagovornica.

Bilo je reči i o investicijama.

-Stvaranjem povoljnog i stabilnog, ne samo bezbednosnog nego i političkog ambijenta, mogu da se očekuju nove investicije i na taj način privuku investitori. Zato smatramo da se stvaranjem samo multietnicke vlasti može poboljšati ostanak svih u našoj opštini – naglašava doktorka i dodaje da bi sve ovo mogli da urade potrebno im je poverenje građana.

Ona poziva sve građane opštine Bujanovac da iskoriste svoje zakonsko pravo i da izađu na svoja glasačka mesta i glasaju.

-Ja ih pozivam da daju svoj glas onoj izbornoj listi koja može da im pomogne u rešavanju bitnih infrastruktirnih, komunalnih i drugih problema vezanih za grad, a to je lista koja ima podršku Vlade Republike Srbije i predsednika – kaže Denčićeva.

Na pitanje otkud ona u politici kada do sada nije bila aktivna, kratko odgovara:

-Nisam bila u politici aktivna, ali to ne znači da nisam imala svoje stavove. Smatram da čovek u toku života sazri, oseća se društveno odgovornim i oseća potrebu da se uključi pomogne koliko može. Ja sam na listi ispred SNS-a.

Lista „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“na glasačkom listiću će biti pod rednim brojem 3.

Prva na listi je dr Danijela Denčić, drugi dr Stojanča Arsić, treći Boban Pavlović, dugogodišnji načelnik opštinskog Odeljenja za finansije.

 




One thought on “Dr Danijela Denčić, prva na listi koalicije „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“: Jedino mi imamo podršku Vlade Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *