Driton Redžepi iz Fronta za promene optužuje Kurtija da pred izbore deli Albance Preševske doline

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. maj 2024. (foto Redžepi i Pajaziti) – Driton Redžepi, jedan od lidera opozicionog Fronta za promene u Bujanovcu, kritikovao je kosovskog premijera Albina Kurtija što se svrstao na stranu Partije za demokratsko delovanje (PDD) pred lokalne izbore u opštinama na jugu Srbije. “Pretvorili ste se u partijsku ličnost umesto da se zalažete za sve Albance u Dolini (Bujanovac, Preševo, Medveđa)“, poručio je Redžepi u otvorenom pismu Kurtiju.

-Čvrsto smo verovali da ćete kao državnik Republike Kosovo zadržati korektan stav i biti objektivan i nepristrasan prema političkoj sceni u dolini, posebno u Bujanovcu, ne svrstavajući se u bilo koji politički tabor – naveo je Redžepi.

Kurti podržao kandidate PDD za predsednike Bujanovca i Preševa

Kurti je, međutim, na samom početku kampanje za lokalne izbore primio šefa PDD Šaipa Kamberija i kandidate ove partije za predsednike Bujanovca i Preševa, Ragmija Mustafija, odnosno Arditu Sinani, a sada je potvrđeno da će učestvovati i na predizbornom skupu PDD danas u Prištini.

Za Redžepija je ovo potpuno pogrešno.

-Verujemo da mešanje kosovske političke scene u dnevnu politiku u Dolini, a posebno u proces lokalnih izbora produbljuje nesporazume između nas, nosilaca ovdašnjih procesa – navodi on.

Kako je rekao, svi Albanci u ovim opštinama podjednako vole i upućeni su na Kosovo.

-Ali nije nam potrebno mešanje spolja na ovaj način kojim se samo pogoršava situacija, jer nema uporišta u stanju na terenu – kaže Redžepi.

Dodao je da treba verovati volji naroda, koji će na dan izbora doneti presudu.

Inače, kadnidati PDD Mustafi i Sinani već su angažovani u kosovskoj vladi, prvi kao savetnik potpredsednika Besnika Bislimija, a Sinani kao Kurtijeva savetnica.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *