Pajaziti i Redžepi predvode listu albanske opozicije u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. maj 2024. Izborna lista koalicije albanskih opozicionih stranaka i pokreta pod nazivom „Front za promene – Driton Redžepi“ ima 41 kandidata za odbornike u bujanovačkoj skupštini, a prvi je lider lokalnog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti.

Pajaziti je aktuelni odbornik i žestoki kritičar opštinske vlasti Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija, Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Pokreta za demokratski progres Šćiprima Muslijua.

Arber Pajaziti kandidat za predsednika opštine Bujanovac

Drugi na listi ove albanske opozicione grupacije je Driton Redžepi, koji je uoči izbora osnovao Pokret za Bujanovac, a ranije je napustio PDD zbog neslaganja sa politikom stranke.

Na trećem mestu je Rahim Raimi, sada član Pajazitijeve Alternative u koju je nedavno prešao iz stranke Nagipa Arifija, zadržavši odborničko mesto, iako je najavio da će mandat vratiti.

Četvrta na listi je doktorka Nerdživane Hasani iz Bujanovca, ispred trećeg koalicionog partnera Demokatske unije Albanaca (DUA).

I peta i šesta pozicija je pripala ovoj stranci i to Alejni Aliji iz Letovice i aktuelnom odborniku Basriju Veseliju iz Nesalca.

Florim Agaj, sadašnji predstavnik Alternative u skupštini, nalazi se tek na sedmom mestu.

Osmi je Basri Fejzulahu, master farmacije iz Muhovca, kojeg je kandidovala DUA, deveta je Trnovčanka Valdete Ramadani iz Alternative, a deseta Teuta Fazliu takođe iz Pajazitijeve stranke.

Alternativa je na prošlim izborima samostalno osvojila tri odbornička mandata, a DUA jedan.

Lista albanske opozicije će biti pod rednim brojem 5 na glasačkom listiću.

Sve o izborima u Bujanovcu čitajte OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *