„Mona“, porodična kompanija ministra trgovine, otvara pogon u Vranju

Bujanovac, 30. maj 2024. Proizvodni pogon preduzeća Mona, koje je u vlasništvu porodice ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislava Momirovića, biće otvoren u petak u Vranju, u 12 časova, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću grada Vranja. Iako je ova kompanija kupila u Vranju nekadašnju šatampariju Nova Jugoslavija, pogon se otvara u industrijskoj zoni u Bunuševcu.

Ova kompanija postoji od 1989. godine. Danas ima tri proizvodna centra u kojima se ručno izrađuju proizvodi od kože, tekstila i krzna, piše Vranjenews.

U ovom trenutku u kompaniji radi više od 900 zaposlenih u pet zemalja.

Uz Beograd i Sopot, Vranje će biti treći grad u kome Mona ima svoj proizvodni pogon. U njemu će u prvoj fazi raditi oko 50 radnika, dok će isti broj biti angažovan do kraja godine.

Svečanosti će prisustvovati najviši predstavnici kompanije Mona i gradskog rukovodstva.

„Mona“ stiže u Vranje: Porodična firma ministra trgovine kupila štampariju „Nova Jugoslavija“

Podsetimo, ovo preduzeće je prošle godine kupilo na licitaciji imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća Nova Jugoslavija iz Vranja, među kojima su 13 zgrada grafičke industrije, dva magacina, kotlarnica, portirnica i pomoćna zgrada toaleta, kao i pokretnu imovinu i potraživanja od dužnika, po početnoj ceni od oko 43,7 miliona dinara.

Inače, preduzeće Nova Jugoslavija je u stečaju od 2010. godine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *