Probijen rok za završetak rekonstrukcije škole „S. Sava“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 31. maj 2024. Rok za rekonstrukciju zgrade Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu probijen je za više od mesec dana, a objekat ni približno ne izgleda kao da su radovi na kompletnom renoviranju pri kraju.

Po nezvaničnim informacijama, rekonstrukcija je usporena zbog neadekvatnih postojećih nosećih stubova. Ovo je delimično potvrdila direktorka škole Svetlana Manasijević koja je u petak rekla našem portalu da je od nadležnih pre izvesnog vremena dobila informaciju da su u toku radovi upravo na stubovima, odnosno prokopavanju i postavljanju novih.

-Drugih informacija nemam, koliko će to trajati, koliko se produžava rok za radove – kaže Manasijević.

A rok za završetak radova bio je 30. april, što je moglo da znači da će se „Svetosavci“ vratiti u svoju školu za početak školske 2024/2025 godine.

Rekonstrukcija je zvanično počela 16. juna prošle godine, a škola je još ranije preseljena na Ekonomski fakultet.

Rekonstrukcija škola: Srušena stara sala škole „Sveti Sava“, druga faza u OŠ „B. Radičević“ od sledeće nedelje

Kako je tada rekla našem portalu načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović, u roku od 300 dana objekat će biti potpuno renoviran.

-Kompletna rekonstrukcija škole znači da će ostati samo konstruktivni elementi koji moraju da stoje, sve ostalo se menja i biće novo, ali bez proširivanja postojećih prostorija. Sve od obrade podova, obrade zidova pa do krova, oluka, prozora, vrata unutrašnjih i spoljašnjih, sve će biti novo – rekla je Azemovićeva.

Renoviranje košta 200 miliona dinara, a novac stiže iz evropskih fondova. Izvođač radova je preševska firma Vijator, sa grupom podizvođača.

Na pitanja koliko se radovi produžavaju zbog pomenutih stubova odgovore u Opštini nismo dobili.

Na povratak u matičnu školu posle dve i po godine rekonstrukcije još uvek čekaju i učenici i nastavnici OŠ „Branko Radičević“.

Upotrebna dozvola za OŠ „B. Radičević“: U Opštini muk




3 thoughts on “Probijen rok za završetak rekonstrukcije škole „S. Sava“

  1. Dobrica Lukić devojačko Stošić

    Žalosno moja dečica umesto da idu u Branka, oni na drugom kraju Bujanovca, nisam političar ali molim nadležne da nam deca od 1 septembra krenu u Branka. Veliki pozdrav svim a kordinacionom telu poručujem da se bar malo založe, nemoj samo prazna obećanja Gospodine Nenade Mitrović, ja živim i penziju sam dočekala kao prosvetni radnik u Pančevu, ali sam Bujanovčanka i školska drugarica iz Gimnazije Raše Veljkovića, valjda ste bar malo naučili od njega kako se voli Bujanovac. Pozdrav od ❤️ Nastavnica Dobrica iz predmeta Hemije.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *