Dr Stojanović Meče: Naš cilj je da budemo deo multietničke vlasti

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 4. jun 2024. -Uspeli smo da probudimo svest građana i zadovoljni smo izbornim rezultatom. Bujanovčani su prepoznali snagu i energiju naših članova i budućih odbornika i mi smo im neizmerno zahvalni na tome. Naši članovi su mladi, energični, perspektivni i neukaljani ljudi, spremni da rade u korist svih stanovnika naše opštine i to je narod prepoznao. Želimo da budemo deo vlasti, jer je naš cilj da ono o čemu smo pričali ljudima u kampanji prenesemo na teren – kaže za Bujaovačke Dr Dejan Stojanović Meče.

Njegova grupa građana trenutno ima 4 mandata sa preliminarnih 1626 glasova, ali će se izbori ponoviti na dva biračka mesta (Sveti Sava i Mala sala u DK), gde je dobila bezmalo 500 glasova.

Na pitanje da li su razgovarali o tome sa kojom partijom bi pravili koaliciju i ušli u vlast, kao i da li je bilo poziva za razgovor na tu temu, doktor odgovara:

Još uvek nije bilo nikakvih dogovora, ali verujem da će ih biti kad se izbori budu ponovili i kad rezultati budu konačni. Mi želimo da budemo deo vlasti, jer je naš cilj da ono o čemu smo pričali narodu prenesemo na teren. Mnogo toga zavisi od albanskih partija koje će formirati vlast, a da li očekujemo poziv od neke partije ne zavisi od nas, to je u njihovoj ingerenciji. Unapred ne mogu da govorim o tome – kaže Stojanović i dodaje da će on i njegovi odbornici uraditi onako kako je najbolje za ljude u opštini Bujanovac i da neće izneveriti njihovo poverenje

Ovo su izbori za ostanak Srba, ali i za suživot sa našim komšijama drugih vera i nacija: Završna konvencija GG Dejan Stojanović Meče

Ponavlja da je i lično zadovoljan rezultatima, s obzirom na to da je grupu građana formirao sa saradnicima tek pre nešto više od mesec dana:

Uspeli smo da probudimo svest naroda. Smatram da nam je kampanja bila dobra, sa odličnom završnom konvencijom i sve je to dalo rezultat. Naše procene u početku su bile na 3 odbornika, ali kako je odmicala kampanja rasla je i naša popularnost i zato je rezultat ovakav kakav je. Za sada imamo 4 mandata, ali s obzirom na to da su izbori poništeni na mestu u gradu gde smo dobili najviše glasova, očekujemo da posle ponavljanja dobijemo još jedan mandat – kaže dr Stojanović.

Srbi mogu da zadrže 13 mandata, Front za promene pobednik, sunovrat do sada najjačih albanskih stranaka

On se zahvaljuje svima koji su im ukazali poverenje i, kako kaže, trudiće se da ostvare sve ono što su planirali i o čemu su sa ljudima razgovarali.

Podsetimo, prema nezvaničnim i privremenim rezultatima Opštinske izborne komisije, stranke koje okupljaju Srbe u Bujanovcu mogu da zadrže sadašnjih 13 mandata u lokalnom parmanetu posle izbora održanih u nedelju, a trenutno imaju zagarantovanih 12.

Prema istom izvoru, pobednik lokalnih izbora u Bujanovcu je Front za promene (FZP) Arbera Pajazitija, Dritona Redžepija i stranke DUA sa 3.371 osvojenim glasom (19,17%) i u budućem parlamentu imaće 8 odbornika. Isti broj mandata imaće i druplasirani Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua koji je osvojio 3.083 glasa (17,53). Treća po snazi je koalicija oko SNS „Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra“ sa 2.899 glasova (16,49%) i 7 odborničkih mandata.




One thought on “Dr Stojanović Meče: Naš cilj je da budemo deo multietničke vlasti

  1. Mirko i Labadaba

    Će si budeš doco zaslužio si Narod te glaso jasno su stavili do znanja da nećev Mitrovića poznati kao Mitar Tužni i toliko mu pomože Boske, negi vole žimi sve i po Srbiju izgubiše ali opljačkaše.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *