Albanske stranke osvojile veliki broj glasova u srpskim selima

Bujanovac, 6. jun 2024. – Albanske stranke osvojile su pedesetak glasova na lokalnim izborima u bujanovačkim selima u kojima žive isključivo Srbi. Ovaj broj verovatno je i veći jer smo za primer uzeli samo 6 naselja nastanjena Srbima. Po broju glasova prednjači Demokratska partija Nagipa Arifija, koja je u 6 srpskih sredina (Klenike, Krševica, Žbevac, Lopardince, Božinjevac i Ljiljance) dobila ukupno 23 glasa. Sledi izborni pobednik Front za promene, koji je u istim selima osvojio 18 glasova, pokazuju zapisnici sa biračkim mesta objavljeni na sajtu RIK-a.

Na trećem mestu je Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua koji je u Ljiljancu osvojio 4 glasa, dok je Partija za demokratsko delovanje dobila 2 glasa, po jedan u Kleniku i Krševici.

Od 2.104 birača, koliko je u ovim selima izašlo na izbore 2. juna, njih 47 (2,2%) dalo je poverenje nekoj od albanskih partija.

Najviše glasova aktuelni predsednik opštine Nagip Arifi dobio je u selu Božinjevac (8), dva manje u selu Klenike (6), 5 u Lopardincu, 2 u Krševici i po 1 glas u Žbevcu i Ljiljancu.

Front za promene osvojio je po 6 glasova u Žbevcu i Ljiljancu, 5 u Lopardincu i 1 u Božinjevcu.

Srbi mogu da zadrže 13 mandata, Front za promene pobednik, sunovrat do sada najjačih albanskih stranaka

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *