BSK se vratio u Zonu Jug: Prvaci Pčinjske lige (foto&video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. jun 2024. – Fudbaleri bujanovačkog BSK posle gotovo čitave decenije, ponovo su postali „zonaši“, pošto su pobedom u sredu nad direktnim konkurentom za prvo mesto FK Ternoci (1:0) u pretposlednjem kolu i matematički postali prvaci Pčinjske okružne lige. Bujanovački klub od naredne sezone biće član Zone „Jug“. Naslov prvaka bujanovački fudbaleri itekako su umeli da proslave sa svojim navijačima.

Tribine stadiona BSK odavno nisu bile pune kao u sredu popodne. I dok je navijanje sa obe strane bilo korektno, bez incidenata i etničkih provokacija, na samom terenu prštalo je na sve strane uz nekoliko incidenata i koškanja među igračima.

Ternoci je tokom utakmice samo jednom ozbiljno zapretio, dok su Bujanovčani propustili nekoliko izglednih prilika. Pobedu BSK-u doneo je kapiten i jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Nikola Milić Kode sjajnim golom pred kraj prvog poluvremena. 

Pre ove utakmice ekipa iz Velikog Trnovca zaostajala je 4 boda, pa je gajila nadu da bi pobedom mogla do titule u poslednjem kolu, međutim Bujanovčani nisu propustili priliku i potpuno zasluženo su juče obezbedili prvo mesto.

U upravi bujanovačkog kluba kažu da ovaj uspeh i povratak u zonu nije došao slučajno nego se na tome naporno radilo prethodnih godina.

-Pre šest godina smo počeli da podižemo klub, sa namerom da ga vratimo tamo gde mu je mesto. Započeli smo ozbiljan rad sa mlađim kategorijama, formirali četiri takmičarske selekcije i ideja je bila i da prvi tim uđe u viši rang. Trebalo je dosta vremena, rada i odricanja da to ostvarimo, ali evo uspeli smo – kaže Boban Kinja Stojanović.

Cilj u narednom periodu je BSK postane stabilan član Zone Jug, a rad sa mladima se neće zapostaviti, naprotiv.

-Sledeće godine naš klub slavi 80 godina postojanja i eto uspeli smo da jubilej dočekamo u rangu dostojnom tradicije BSK – kaže Stojanović.

Fudbal se vratio u naš grad, poručili su iz BSK.




3 thoughts on “BSK se vratio u Zonu Jug: Prvaci Pčinjske lige (foto&video)

  1. maze

    Dekšu Prcenzi da ga stavite za Ekonoma, nema odgovornijeg na području Bujanovca od njega, ima da napravi od stadion „San siro“ Prce za Ekonoma.

    Reply
  2. maze

    Prce Dekšu da postavite za Ekonoma, nema bolji i odgovorniji na područje Bujanovca to vam odgovorno tvrdim.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *