Patriotizam iznad svega: Kako se 1:1 protiv Lugine pretvorilo u 3:0 za Ternoci

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. maj 2024. – Nedostajuće lekarsko uverenje održaće vatru borbe Fudbalskog kluba Trnovac za nacionalni interes Albanaca od Suvojnice do Alakinca. Utakmicu 19. kola Pčinjske lige koju su odigrali nerešeno sa Luginom iz Preševa (1:1) Trnovčani su ipak pobedili sa 3:0, odlučio je savez. Što bi se reklo, „za zelenim stolom“.

Naime, posle utakmice koju su Preševljani zaboravili da izgube zarad najvišeg cilja, izneverene apologete istog – Trnovčani, ožalili su se  vaskolikom korpusu sunarodnika, pisanijem zalivenim patriotskim suzama pravednika u štucnama.

FK Ternoci udario na fudbalere Lugine: Pukla lopta među albanskom braćom

No, kalimerovski vapaj Albanci i vi i mi, a zapinjete kao da vam je poslednje izazva još urnebesniju repliku Što ne rekoste braćo da se borite za prvo mesto pa da vas pustimo, a u stvari se ne borite za prvo mesto Preševljana i ništa više. Osim, možda, šegačenja na račun i jednih i drugih.

Bujanovačke predložiše slovo savezu (valjda Pčinjskog okruga)  da se ponovo odigra utakmica i rezultat namesti u skladu sa nacionalnim interesom preticanja mrskog BSK na tabeli do kraja sezone. Ali, Trnovčani, u možda zajedničkom brejnstormingu sa, iz nacionalne nesvesti povraćenim Preševljanima, smisliše nešto efektnije – da se 1:1 ispravi u 3:0 za stolom, jer što da se za loptom trči ponovo, proliva patriotski znoj, na koncu i troši gorivo, kad je postignut svenacionalni dogovor.

Razlog za prepravku rezultata neka bude to što neki klinac „under 16“ nije imao uverenje doktora za uho, grlo, nos ili nekog drugog specijaliste, da može da nastupa za FK Lugina, a nastupao je tog, po nacionalni interes umalo kobnog, 28. aprila.

Savez nije imao kud – Trnovčani pobedili ste.

 

 

 

 

 




One thought on “Patriotizam iznad svega: Kako se 1:1 protiv Lugine pretvorilo u 3:0 za Ternoci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *