Bujanovac nastavlja da se davi u divljim deponijama

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 2. jul 2024. Opština Bujanovac nije dobila sredstva potrebna za uklanjanje i prevenciju divljih deponija na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine, zbog čega je ugovor o uklanjanju divljih deponija trenutno stopiran – glasi odgovor načelnice Odeljenja za investicije i razvoj u Bujanovcu Fazile Azemović našem portalu na pitanja koja smo joj poslali u ime građana.

JAVI BUJANOVAČKIM! Prijavite problem preko našeg portala

Ona je marta za Bujanovačke najavila da će opština početi sa uklanjanjem divljih deponija, ali sudeći prema njenom odgovoru Bujanovac sa okolinom će ostati preplavljen smećem na svakom koraku.

Na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine, Opština Bujanovac je konkurisala za sredstva potrebna za uklanjanje i prevenciju divljih deponija, međutim Odlukom od 19. juna koju je Ministarstvo objavilo, na pomenutom konkursu Opštini Bujanovac sredstva nisu dodeljena, tako da je trenutno ugovor stopiran, kako bi se sagledala potrebna količina radnih časova mehanizacije na terenu, na velikom broju divljih deponija sa raspoloživim sredstvima iz Ugovora, na osnovu budžeta, kaže između ostalog, Azemović u odgovoru na naša pitanja

Divlja deponija kod Dva mosta

Prema njenim rečima, u opštinskom budžetu je za uklanjanje divljih deponija u 2024. godini opredeljeno 2 miliona dinara.

Azemovićevoj smo više puta do sada zvanično upućivali mejl sa pitanjem kada će početi uklanjanje divljih deponija. Odgovor smo dobili danas i koji prenosimo.

Radovi su počeli 25. aprila u koordinaciji sa Komunalnom inspekcijom, na desnoj obali Trnovačke reke uzvodno od Velikog Trnovca, predviđenoj u okviru Strategije za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine Bujanovac 2015-2025. Divlje smetlište uzvodno od Velikog Trnovca nalazi se na desnoj obali Trnovačke reke i desno pored puta Veliki Trnovac – Breznica, zahvatajući površinu od oko 10.000 m2. Zapremina komunalnog otpada varira, procenjeno je da ima preko 7000 tona kako komunalnog, tako i građevinskog otpada

Javi Bujanovačkim: Opština sledeće nedelje kreće sa uklanjanjem divljih deponija




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *