Srpska Kuća i Karadnik ponovo danima bez vode

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. jul 2024. Meštani sela Srpska Kuća i Karadnik kod Bujanovca opet su bez vode. Više od 15 sati dnevno nemaju kap vode, a ne bi bilo kada bi radnici JP Komunalac adekvatno montirali deo koji su doneli – tvrdi naš čitalac preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“

-Doneli su deo koji očigledno ne umeju da povežu kako treba i to je najveći problem. Od ponedeljka do danas nismo imali vodu preko 80 sati, dnevno preko 15 sati bez ijedne kapi. Problem je što taj frekventni regulator treba da se podesi na koliko bari da uključi i isključi vodu, a oni ne znaju to da podese, već ga povezuju direktno, zbog čega dođe do opterećenja i pumpa izbaci – kaže meštanin iz Srpske Kuće.

Svi u selu, kako kaže, redovno plaćaju vodu, a muku muče već nedeljama unazad.

Meštani ova dva bujanovačka sela pozivaju na bojkot plaćanja vode

-Ide žetva, ljudi ne mogu da se okupaju, sakupljamo vodu kako znamo i umemo. Ovo je sramota, 21. vek je, a mi kao da smo u 18. – dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, pre desetak dana meštani Srpske Kuće i Karadnika počeli su da skupljaju potpise i pozvali javno i druga sela da im se priključe u neplaćanju računa za vodu, o čemu su Bujanovačke pisale.

Srpska Kuća i Karadnik uzalud se radovali, ponovo su bez vode

Najpre je došlo do kvara na pumpi i nestanka vode, nakon čega je popravljena, ali je nevreme već narednog dana opet prouzrokovalo kvar i vodu od tada meštani skoro da uopšte nemaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *