Pakao u okolini Bujanovca, ovako izgleda život bez vode na +40

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 8. jul 2024. Zamislite na na temperaturi od skoro 40 stepeni živite dve nedelje bez vode i ne znate kada će je i da li će je uopšte biti. Snaći ćete se za piće, da skuvate ručak ili kafu, ali šta sa higijenom, kako ćete se okupati ili oprati veš posle celodnevnog rada u njivi. O životinjama da i ne govorimo, one ne pitaju da li ima ili nema vode, one ne razumeju da u Komunalcu nema sposobnog čoveka da namesti ventil za regulaciju pritiska, a to je meštanima Karadnika i Srpske Kuće kod Bujanovca navedeno kao razlog zašto nemaju vodu.

Probali smo da kontaktiramo odgovorne u JP Komunalac u Bujanovcu, ali nismo dobili odgovor. Tehnički direktor Semi Aliji rekao nam je da „ne sme nikakve izjave da daje“ i uputio nas na predsednika privremenog organa Ruždija Halilija koji je to zabranio, i koji, kao po običaju, ne odgovara našem portalu ni na poruke ni na pozive.

Bili smo i kod direktora Komunalca Halilija, rečeno nam je da je problem ventil koji reguliše pritisak i kog navodno ovde nema ko da postavi i podesi da bismo mi imali vodu. Nije problem pumpa, već taj regulator pritiska koji dovodi vodu iz Bujanovačke Banje, a kog nema ko da namesti – kaže za naš portal Dragan, meštanin Karadnika koji nam se javio preko aplikacije Javi Bujanovačkim.

Srpska Kuća i Karadnik ponovo danima bez vode

Svi u selu redovno plaćaju vodu, neki su čak i u pretplati, ali izmireni računi im nisu garancija da će to što su paltili i dobiti.

-Razumemo kad su restrikcije, pa nemamo vodu po jedan dan, ali to znamo unapred i spremimo se, a ovo stvarno više nema smisla. Svi redovno plaćamo. Nemoguće je da niko ne ume da namesti regulator, pa imamo dve fabrike vode, valjda u njima postoji neko ko se razume i ko bi nam pomogao – kaže naš sagovornik.

 

 
One thought on “Pakao u okolini Bujanovca, ovako izgleda život bez vode na +40

  1. Dejan

    srbija ne sme da stane ovaj narod je navikao bez vode hleba goriva bombona šta sve nije preživeo bitno u Beograd da ima a provincija nikad bolje nije živela besplatno zdravstvo besplatno školstvo besplatne banje zimovanja najevtinije gorivo u Evropi itd itd samo napredno glasajte za Acu a možete i pismo da mu napišete Srbija od Niša naniže ne postoji ali narod to još ne shvata ali kad shvati biċe kasno

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *